100%NL Magazine Rob de Nijs
Zie ook:
Delen

Rob de Nijs nadert terminale fase: ‘Rob vindt het leven nog prachtig’

Het gaat helaas niet zo goed met Rob en dat beseft Jet heel goed. Zij vertelt erover in een openhartig interview.

Rob de Nijs

Rob de Nijs brak door op 19-jarige leeftijd toen hij met zijn band Rob de Nijs en de Lords een talentenjacht wist te winnen. Vanaf dat moment is de zangcarrière van Rob in een versnelling gekomen. De tijd vloog voorbij, Rob scoorde hits na hits en zo waren we ruim 60 jaar verder. Op 79-jarige leeftijd besloot Rob zijn microfoon aan de wilgen te hangen.

Rob is al járen samen met zijn grote liefde, Jet de Nijs. Samen kregen zij een zoon, Julius.

Ontroerd

Vorige week vertelde Jet in een interview dat Rob 24/7 zorg nodig heeft en dat er momenteel attributen zoals een ziekenhuisbed en een verblijfsrolstoel in de woonkamer staan. Ondanks dat, genieten Jet, Rob en Julius nog wel van de mooie momenten samen. ‘Hij zingt nog steeds zo prachtig. Dan raak ik ontroerd’, vertelde Jet.

Laatste fase

In een openhartig interview met het AD vertelt Jet openhartig over Rob’s ziekte en over het feit dat hij in de laatste fase van zijn leven is beland. ‘Rob zit in een palliatieve fase, gaat richting de terminale fase’, vertelt Jet.

‘Waar heeft een mens dan behoefte aan? Aan warmte, nabijheid. Liefde, tegen iemand aan kunnen liggen, elkaars hand vasthouden.’ Jet vindt het belangrijk dat zij en Rob nog samen in één bed kunnen blijven liggen en daar heeft zij veel moeite voor gedaan. ‘Toen konden we niet langer bij elkaar slapen, terwijl we dat juist nodig hadden.’ Via de zorgwinkel heeft Jet kunnen regelen dat er een koppelbed kwam. Dit bed werd net voor de feestdagen aan het ziekenhuisbed vastgezet. ‘We zijn er elke dag zo intens dankbaar voor, we zijn gewoon weer samen. Hoeveel verpleegtechnische handelingen ik ook voor hem uitvoer, in dat bed ben ik weer zijn vrouw.’

Afspraken

Jet legt uit dat het een en ander al is geregeld wat betreft de zorg van Rob. ‘We hebben heus medische afspraken gemaakt. Reanimeren hoeft niet meer en er wordt wel behandeld, maar niet langdurig beademd. Maar elke keer als een arts vraagt of hij het nog acceptabel vindt, zegt Rob dat hij het leven nog prachtig vindt. En dat meent hij.’

100%NL Magazine WhatsApp kanalen

Bron: AD en Beeld: ANP/Foto

Delen

Meer over Rob de Nijs

Jet de Nijs laat emoties los om Rob: 'De mooiste jaren van mijn leven'
Jet de Nijs laat emoties los om Rob: ‘De mooiste jaren van mijn leven’
Bijzondere wens voor Rob de Nijs komt uit 'Het was gewoon een wonder'
Bijzondere wens voor Rob de Nijs komt uit ‘Het was gewoon een wonder’
Lees alle artikelen over Rob de Nijs