LEZEN: Roel van Velzen doet grote gift aan Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis
Zie ook:
Delen

LEZEN: Roel van Velzen doet grote gift aan Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

Als ambassadeur van Muziekids Studio hoopt Roel met zijn gift een groot bedrag op te halen voor de studio in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Muziekids Studio

Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis wordt binnenkort waarschijnlijk weer een stukje mooier met hulp van Roel van Velzen. De Nederlandse zanger mag zich sinds vorig jaar namelijk de ambassadeur noemen van de zogenoemde ‘Muziekids Studio’. Hier kunnen zieke kinderen tot 18 jaar genieten en ontspannen van het luisteren naar muziek, maar zij kunnen er zelf ook mee aan de slag. Destijds ging Roel zelf gelijk met wat kinderen samen muziekmaken. Zo mooi om die blije gezichten te zien. Wanneer de studio in het ziekenhuis gebouwd wordt en af zal zijn, is nog niet bekend. Tot nu toe beschikken 5 verschillende ziekenhuizen in Nederland al over een Muziekids Studio.

Gift

Vandaag heeft de zanger een piano gedoneerd aan het ziekenhuis. Speciaal voor in de studio. Het is de bedoeling dat met de piano wat geld wordt opgehaald voor de bouw van Muziekids Studio. De hele piano bevat 88 toetsen en die worden allemaal geveild. Alle namen van de hoogste bieders, krijgen een gegraveerd plekje op de piano.

Cheque

Naast zijn eigen donatie, wordt er nog meer geschonken voor de bouw van de studio. Zo schonk Bax Music een cheque van €60.000. Dit is een bedrijf dat muziekinstrumenten en studioapparatuur verkoopt in allerlei landen. Roel was uiteraard zelf ook aanwezig bij de overhandiging van deze mooie gift.

Bron en Beeld: ANP

Delen

Meer over Roel van Velzen

Lees alle artikelen over Roel van Velzen