100%NL Magazine
Zie ook:
Delen

Art: “Wij zijn nog steeds aan het wennen aan het feit dat we een tweeling hebben”

Art Rooijakkers presenteert de nieuwe komische quiz 'Praat Nederlands Met Me' waarin de captains aan de slag gaan met álle nieuwe vormen van taal. Een mooie aanleiding om Art te vragen hoe belangrijk taal voor hem is. En natuurlijk hoe hij de feestdagen gaat doorbrengen!

Sinterklaas

“Met Sinterklaas verzamelen wij bij mijn zusje in Brabant. Dan klopt de Piet aan – de buurman – er wordt een zak cadeaus binnen gelaten en het feest begint. Wij deden meestal het ruil&huil spel. Dat levert vrij veel herrie en hilarische taferelen op, want meestal zit er wel een ding tussen dat iedereen wil hebben en dat probeer je dan van elkaar af te pakken.”

Kerst

“Dat noemen wij de Willem & Maxima-tour. Weet je nog toen Willem-Alexander koning werd, toen heeft hij alle provincies aangedaan. Wij maken een enorme tour door het land om alle familie aan te doen.”

Oud & Nieuw

“Wij zijn nog steeds aan het wennen aan het feit dat we een tweeling hebben. Vorig jaar hebben we het met een hele groep vrienden thuis gevierd. De tweeling was nog minder dan een jaar, dus wat konden we anders doen? We hebben toch wel hard gefeest en vuurwerk afgestoken en op een gegeven moment heb ik iedereen het huis uitgeveegd. Ik dacht: het is goed met jullie, want morgenochtend – over drie uur – worden ze bij ons weer wakker. Zij zijn bij andere vrienden nog door gaan feesten.”

https://www.instagram.com/p/BcM-sRBHvWW/

 

Beeld: Instagram, Istock

Delen