100%NL Magazine Peter R. de Vries (ANP)
Zie ook:
Delen

WOW: Ex-vrouw Peter R. de Vries maakt schilderij als eerbetoon

Peter's ex-vrouw Jacqueline heeft in het afgelopen jaar niet stilgezeten. Haar verdriet heeft zij verwerkt in een prachtig schilderij van Peter.

Peter R. de Vries

Op 15 juli 2021 overleed Peter R. de Vries. Hij werd een week eerder na de aflevering van RTL Boulevard neergeschoten. Na de schietpartij ging er een schok door Nederland heen en iedereen leefde massaal met Peter mee. Helaas wist Peter de strijd niet te winnen en overleed hij op 64-jarige leeftijd. Hij wordt nog iedere dag gemist.

Eerbetoon

Iets langer dan een jaar na het overlijden van Peter komt zijn ex Jacqueline met een prachtig eerbetoon. Jacqueline heeft zich het afgelopen half jaar volledig gefocust op het schilderij en daar is zij en de rest van Nederland nu ongelooflijk trots op. ‘Begin van dit jaar groeide de behoefte om hem te schilderen. Belangrijk voor mij was dat ik hem wilde schilderen zoals ik hem herinner; liefdevol, trots en nieuwsgierig, te midden van zijn grote legacy…….. zijn grote nalatenschap’, schreef zij zelf onder de foto. Wat een bijzonder en emotioneel kunstwerk is dit geworden. Daar mag zij meer dan trots op zijn.

Zijn werk

Op het eerste gezicht zie je Peter R. de Vries met een mooie glimlach op het schilderij, maar wanneer je het van dichtbij gaat bekijken, zie je duizenden krantenknipsels die verzameld zijn. ‘Het schilderij is verder ook een weergave van de nalatenschap van mijn vader. Zo is zijn “geboortekrant” in het schilderij verwerkt en zijn krantenartikelen als achtergrond zichtbaar die zien op zijn carrière als misdaadverslaggever, schrijver en vertrouwenspersoon van slachtoffers. Maar ook vele lieve brieven en reacties van betrokken burgers, die waren neergelegd bij de bloemenzee in de Lange Leidsedwarsstraat en bij Carré, zijn erin verwerkt’, schrijft Royce onder de foto, waar hij samen met zijn moeder en zus op staat. ‘Ik ben ongelooflijk trots op mijn moeder dat zij dit schilderij heeft gemaakt. Het schilderij heeft zij aan Kelly en mij geschonken en wordt binnenkort in bruikleen gegeven aan museum Beeld en Geluid in Hilversum. Een prachtige plek waar iedereen het binnenkort kan zien’, eindigt hij zijn bericht. Zo kan iedereen het adembenemende kunstwerk van Jacqueline van dichtbij bekijken en bewonderen.

https://www.instagram.com/p/CjUyBYKMh1T/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CjVstXmogmA/?utm_source=ig_web_copy_link

Bron en Beeld: Instagram Royce de Vries en Jacqueline de Vries-Schuitenmaker

Delen

Meer over Peter R. De Vries

HEFTIG: Peter R. de Vries schreef afscheidsbrief aan kinderen
HEFTIG: Peter R. de Vries schreef afscheidsbrief aan kinderen
Royce de Vries herdenkt zijn vader: 'We missen hem nog iedere dag'
Royce de Vries herdenkt zijn vader: ‘We missen hem nog iedere dag’
Lees alle artikelen over Peter R. De Vries