100%NL Magazine Yolanthe
Zie ook:
Delen

Xess Xava wil eigen YouTube-kanaal, Yolanthe: ‘Ben ik wel een goede moeder als ik het doe?’

Yolanthe geniet van haar kind wanneer hij enthousiast is en de leukste filmpjes maakt, maar probeert hem ook te beschermen.

Afwisselend werk

Yolanthe vliegt samen met haar zoontje Xess Xava van Amsterdam naar Ibiza en van Ibiza naar Los Angeles. Dit omdat Yolanthe veel afwisselend werk heeft en haar zoontje graag meeneemt naar een filmset. Yolanthe laat in gesprek met Grazia weten dat Xess nog nooit het eindproduct van een film heeft kunnen zien. Gewoonweg omdat filmscènes af en toe te heftig zijn. Nadat Yolanthe een rol aangeboden kreeg in ‘De Allergrootste Slijmfilm’ (kinderfilm), was haar antwoord gelijk ja en nam zij haar zoontje mee op de rode loper. ‘Gelukkig is hij niet al te verlegen, hij vindt de camera hartstikke leuk’, vertelt Yolanthe.

YouTube-kanaal

Xess groeit op in een wereld van social media en vlogs en vraagt al twee jaar aan zijn moeder of hij een eigen YouTube-kanaal mag beginnen. Yolanthe twijfelt er enorm over. Ze ziet aan Xess zijn ideeën ook wel dat hij talent heeft. ‘Ik heb hem een jaar geleden een camera gegeven met de afspraak dat we nog niets online gaan zetten. Sindsdien maakt hij allerlei grappige video’s: ‘Hi guys, I’m Xess and this is my world! Thumbs up if you like it.’ Na het zien van zijn filmpjes heb ik hem beloofd dat hij, als hij zeven wordt, online mag voor kinderen met zijn avontuurlijke video’s”, laat zij weten.

Beschermen

Voor Yolanthe is het moeilijk om een beslissing te nemen. Ze wil haar zoon beschermen, maar weet niet op welke manier dat juist is. ‘Als ouder is dat wel een dilemma, die strijd van: ben ik een goede moeder als ik het wel doe, of juist als ik het niet doe? Xess heeft een vrolijk en ondernemend karaktertje en hij vindt het leuk om andere kinderen dingen te leren en ze mee te nemen in zijn Xess-wereldje’. Yolanthe zegt wel dat zij hem zal begeleiden en alle video’s zal keuren. Hetgeen waarvoor zij hem vooral wil beschermen, zijn de negatieve reacties, die er uiteraard ook bij komen. ‘Daarom ben ik aan het uitzoeken of ik die ook kan uitzetten. Laat hem maar genieten van de thumbs up, hij komt vanzelf op een leeftijd dat hij ontdekt hoe de wereld werkt’. Waar Yolanthe nu vooral van geniet, is zijn enthousiasme voor de camera en hoe erg hij ervan geniet. ‘Ik moedig aan wat hem gelukkig maakt. Hij ziet mij altijd voor de camera’s staan, dus het is ook niet gek dat het bij Xess kriebelt…’

Bron en Beeld: Grazia

Delen

Meer over Yolanthe Cabau

Yolanthe deelt emotionele video en staat stil bij 60ste verjaardag 'Oma Syllie'
Yolanthe deelt emotionele video en staat stil bij 60ste verjaardag ‘Oma Syllie’
Yolanthe Cabau over Wesley en Xess Xava: 'Daar heb ik altijd moeite voor gedaan'
Yolanthe Cabau over Wesley en Xess Xava: ‘Daar heb ik altijd moeite voor gedaan’
Lees alle artikelen over Yolanthe Cabau