100%NL Magazine Famke Louise

Famke Louise

Famke Jantina Louise Meijer (9 december 1998), bekend als Famke Louise is een Nederlandse mediapersoonlijkheid en zangeres.

Carrière

In 2016 begon Famke een YouTube-kanaal. In eerste instantie plaatste zij daar video’s waarin ze grappen uithaalde met vrienden, maar later werden dit video’s over schoonheid en mode. Ook begon ze met vloggen en plaatste ze haar muziekclips. In 2018 verwijderde ze alle video’s, op haar muziekclips na.

In 2017 vescheen Famke op RTL 5 in Models in Paris: het echte leven. Verder was ze o.a. te zien in Expeditie Robinson, Jongens tegen de Meisjes en Jachtseizoen van StukTV. Famke heeft meerdere keren een documentaire uitgebracht op Videoland. In twee documentaires gaat het over haar eigen leven en in één over de Chinese bontindustrie. In 2022 was Famke deelnemer aan De Verraders Halloween.

‘Op Me Monnie’ uit 2017 was Famke haar eerste single. Ze kwam door de vele negatieve reacties in het nieuws en de hitlijsten terecht. In de tijd hierna bracht ze o.a. Vroom, Lit en Slide uit. Verder heeft Meijer meerdere keren met haar management gebroken en raakte ze twee keer in opspraak. In 2022 spande ze een kortgeding aan tegen Roddelpraat, omdat Roddelpraat een nieuw nummer van haar uitbracht en deze koppelde aan de roddel dat Famke misbruikt zou zijn door Ali B. Volgens haar is dit onjuist en een inbreuk op haar privacy. Ze kreeg haar gelijk, waardoor Roddelpraat naast het verwijderen van de desbetreffende video ook alle kosten van de rechtszaak moest betalen én een rectificatie moest plaatsen.

Privé

Op driejarige leeftijd verhuisde Famke met haar ouders van Amsterdam naar Almere. Op een veel te jonge leeftijd, zeventien jaar, verloor Famke haar vader. Na een relatie met ‘SnapKing’ en ‘Ronnie Flex’ maakte Famke in 2021 haar relatie bekend met voormalig voetballer Denzel slager. Dit deed ze via het tijdschrift Cosmopolitan. In januari 2022 werd hun liefde bekroond met de komst van zoontje Nówie.