100%NL Magazine Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond (6 februari 1982) is een Nederlands model, actrice, presentatrice en zangeres. Ze is vooral bekend door haar rollen als Charlie Fischer in Goede tijden, slechte tijden en Eva Prins in Goudkust. Op haar zevende begon ze al met acteren. In de vijfde klas van de havo besloot ze zich in te schrijven bij Harry Klooster casting, waarna ze rollen aangeboden kreeg. Haar doorbraak kwam in 1998 door haar rol als Eva Prins in de soap Goudkust. Na een aantal gastrollen kreeg ze in 2002 de vraag of ze tijdelijk Charlie Fischer wilde spelen in Goede tijden, slechte tijden. Dit deed ze uiteindelijk drie maanden. In de eerste helft van 2003 kreeg ze opnieuw de vraag om Charlie te spelen, deze keer voor onbepaalde tijd. Op januari 2019 was ze voor het laatst te zien in de soap.

Na Goede Tijden, Slechte Tijden, begon Lieke met het presenteren van The Voice Senior. Ook was ze te zien in een aantal films, waarvan de meest recente de film Casanova’s is. Ook had ze een gastrol in De TV Kantine.

Prive

Sinds eind 2007 had Lieke een relatie met tegenspeler Mark van Eeuwen. De twee gingen in mei 2009 als goede vrienden uit elkaar. In 2013 kreeg ze een relatie met Bas van Veggel. Het tweetal trouwde op 26 juni 2016 in Italië. Samen kregen ze twee zonen, Vik (september 2014) en Zef (april 2017).