Rolf Sanchez

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez

Op 3 juli 1991 werd Roelof Wienk geboren, nu bekend als Rolf Sanchez. Hij heeft een Dominicaanse moeder en een Nederlandse vader. Als klein jongetje droomde Rolf er al van om later zanger te worden. Die droom is uitgekomen!

Carrière

Rolf Sanchez is de grootste artiest in Nederland op het gebied van Latin muziek. Hits zoals Ven Ven, Pa Olvidarte en natuurlijk niet te vergeten: Más más más, wij kennen ze allemaal. Met zijn Dominicaanse roots geeft hij al zijn songs een zomers tintje en wij kunnen er geen genoeg van krijgen!

Vriendin

Inmiddels zijn Rolf en zijn vriendin Sophia al bijna drie jaar dolgelukkig samen. Maar hoe hebben ze elkaar eigenlijk leren kennen?

“Ik heb Sophia leren kennen toen zij meedeed aan DanceSing op SBS6, twee jaar geleden. Mijn neefje deed daaraan mee, ik ging kijken en ik zag haar op een beeldscherm en dacht: ik wil haar beter leren kennen. Dat heb ik letterlijk tegen haar gezegd tijdens de afterparty na de finale. Op een gegeven moment waren we uit eten en wilden mensen met mij op de foto. Ze vroeg me waarom dat was. Ze had geen idee wie ik was. Dat was top. Mijn eerste single Como Tu heb ik geschreven toen ik haar leerde kennen en naar Amerika ging. Tijdens de schrijfsessie was het eerste dat in mij opkwam: hoe kom ik, hoe kan ik, hoe ben ik zover weg en kan ik toch zo dichtbij zijn?”