Mooi & Mode

Stylingtips van Ilja Visser

Ze kleedt grootheden als Lady Gaga en heeft met haar label Ilja een toppositie veroverd in de wereld van de couture. En hoewel de kleding van Ilja Visser voor de meesten van ons nooit van catwalk naar kast zal gaan, doen wij graag een beroep op de expertise van deze modeontwerpster!

Draagbaar

“Het label Ilja staat bekend om sculpturaal gecombineerd met zachte materialen. Het moet relaxte kleding zijn. Het is draagbaar, absoluut, maar het zijn wel extreme stuks. Het is de uitdaging om een aantal mooie kunstzinnige stukken in de collectie te verwerken en juist daarin balans te vinden. Dat is het spel dat je speelt bij het ontwerpen van een collectie.”

Trends
“Een beetje een lullig antwoord, maar ik hou mij helemaal niet bezig met trends. Dat is echt niet mijn ding. Ik ben heel erg bezig met waar ik zelf met mijn label naartoe wil.”

Stijlicoon
“Ik vind Carice van Houten altijd een geweldig mens, zij is bijzonder. Maar ik ben ook niet zo heel erg van de stijliconen. Iedere vrouw, wel of niet bekend, kan een goed verhaal bij zich dragen en dat vind ik eigenlijk mooier.”

Droommodel
“Het koningshuis of een popartiest is natuurlijk leuk om te kleden. Maar een mooie vrouw die het kledingstuk mooi draagt, waarbij het mooi op haar lichaam staat, dat vind ik het allerbelangrijkste. Dat het totaalbeeld klopt en dan maakt het eigenlijk niet uit wie daar in zit.”

Je leest alles over kledingmissers, stijl- en budgettips in het interview met Ilja in het juli/augustus nummer van 100%NL Magazine!


Gewoon het leukste blad van Nederland