BN’er Crush! Danielle:
Delen

BN’er Crush! Danielle: “Ik hoop dat hij beseft dat hij mijn hele leven heeft veranderd”

Voor onze rubriek 'BN"er Crush!' zijn we op zoek naar mensen die fan zijn van een BN'er. Wat maakt die ene BN'er toch zo speciaal? En wat was het moment waarop je fan werd?

Deze keer spraken wij Daniëlle Hoek, zij is een groot fan van Bastiaan Ragas.

Kan je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Daniëlle Hoek. Ik ben 36 jaar en ben moeder van twee kinderen. Ik heb een dochter van 9 en een zoontje van 7 jaar oud. Ik woon in Medemblik en ik ben groot fan van Bastiaan Ragas.”

Wat was het eerste moment waarvan je dacht: dit is té gek?

“Het begon eigenlijk in 2001, toen speelde Bastiaan in de Musical Aida. Ik was 14 op dat moment en zat totaal niet lekker in mijn vel. Ik werd namelijk gepest op school wat mij heel zwaar viel. Op een dag kwamen mijn ouders thuis met singeltje van Aida, die ze gratis gekregen hadden bij wat boodschappen in de supermarkt. Ik weet nog heel goed, dat ik die cd in de cd-speler deed en dat ik voor het eerst die muziek hoorde. Ik voelde totale verwondering en ontroering. Het was zo mooi en vooral die stem van Bas die raakte mij heel erg. Om die reden ben ik gaan zoeken naar meer muziek van hem. Ik zag een cd genaamd ‘Tomorrow Is Looking Good’, deze heb ik gekocht van mijn spaargeld en he-le-maal grijs gedraaid. Mijn ouders zagen mij weer opleven bij het horen van de muziek van Aida de musical en van Bastiaan. Zij namen mij als verrassing mee naar de musical, daar heb ik Bastiaan voor het eerst gezien en ook ontmoet.”

Wat was hetgeen wat jou echt ontroerde?

“Vooral zijn stem en de muziek ontroerde mij. Ik begon toen zelf ook met zingen, ging op zangles en bleek echt talent te hebben. Ook nu doe ik nog veel met muziek en dat heb ik allemaal daaraan te danken.”

Als je nu de allermooiste herinnering aan Bastiaan zou moeten ophalen, wat zou dat dan zijn?

“Nou ik ken hem natuurlijk nu ruim twintig jaar, daarin zijn er veel mooie momenten geweest. Ik herinner me een keer dat ik naar een concert in Duitsland was en daar ook bleef overnachten. Toen ik ‘s morgens wakker werd, besefte ik me dat ik geen ontbijt bij mijn overnachting had geboekt. Dus ik liep naar beneden naar de receptie. Je raad nooit wie ik daar tegenkwam: Bas! Hij had in hetzelfde hotel geslapen. Ik vertelde dat ik geen ontbijt geboekt had en geen woord Duits sprak. Toen heeft hij dat voor me geregeld. Ik ging dus met een goedgevulde buik weer richting huis. Dat was erg lief van hem. Juist die persoonlijke dingen vind ik het waardevolst. Als hij je laat weten dat hij je ziet staan. Bastiaan is vaak behulpzaam en dat siert hem. Verder zijn de concerten natuurlijk heel mooi. Het allermooiste tijdens een concert vind ik als Bas achter zijn piano zit en een klein liedje speelt.”

Zijn er dan ook 1 op 1 momentjes geweest?

“Ja, Bastiaan neemt echt de tijd voor je en hij is ook gewoon heel geïnteresseerd in mensen. Dat vind ik heel bijzonder voor een artiest. Je hoort vaak dat er arrogantie is ofzo, dat heeft Bas helemaal niet. Hij is echt heel begaan met je. Nu is er natuurlijk social media en dat maakt het wel makkelijker om in contact te komen met iemand. Zo vind ik het leuk om promotiefilmpjes te maken als Bas bijvoorbeeld een nieuwe single heeft. Deze stuur ik dan naar hem toe en dat waardeert hij heel erg.”

Wat leuk! Is dat dan echt op een soort van fan account of deel je dat op je eigen account?

“Nou ik maak de filmpjes en deze post ik op mijn eigen social media. Ik stuur de filmpjes die ik maak ook vaak naar de fanclub, zodat ze die weer kunnen reposten. Bas heeft zelf een fanclub, deze wordt door iemand anders beheerd maar is wel heel leuk om te volgen. Ik vind het gewoon heel fijn om hem te steunen. Hoe meer steun, hoe beter. Natuurlijk is hij nu regelmatig op tv te zien, maar als zanger vind ik dat hij echt veel meer waardering en aandacht verdient.”

Volg je dan ook zijn programma’s bijvoorbeeld of echt alleen de muziek?

“Dat hij een geweldige zanger is, is gewoon een feit. Dus ik luister voornamelijk naar zijn muziek. Maar als hij in een programma zit, of in een talkshow, dan bekijk ik het ook.”

Heb je nog andere fans leren kennen of vriendschappen opgebouwd met medefans?

“Ja, zeker. Dat is heel grappig. Bas heeft namelijk in de jaren 90 in een Boyband gezeten. Dat was wel voor mijn tijd, maar in 2016 is hij dan weer samengekomen met die Boyband. Zij gingen tours doen in Duitsland en ik dacht: ‘Ik wil dit wel écht een keer meemaken.’ Ik ben naar een concert geweest en echt…. ik wist niet wat ik zag. Het was echt een totaal andere Bas, die ik daar toen zag. Ook stonden er allemaal Duitse vrouwen, en die stonden nog net zo hard te gillen als dertig jaar geleden en dat was heel grappig om te zien. Ik heb daar dus wel iemand leren kennen. Ze heet Nadine en ik kan wel zeggen, dat dat mijn beste vriendin is geworden. Het is heel bijzonder hoe ik haar heb leren kennen. We zaten toen allebei midden in een scheiding en hebben veel steun aan elkaar gehad in die tijd en nu nog steeds hebben we wekelijks contact en gaan vaak bij elkaar langs. Allemaal dankzij Bastiaan.”

Heb je nog iets op je bucketlist staan wat je nog graag met Bastiaan zou willen beleven?

“Ja, ik zou heel graag samen met hem willen zingen. Ik heb dat wel eens gevraagd aan hem. Toen zei hij dat het weleens zou kunnen, maar dan met de band en op dat moment was de band er niet bij. Ik zou het mega tof vinden als we toch nog samen een liedje zouden kunnen zingen. Ook zou ik het weleens lollig vinden om zijn chauffeur te zijn op weg naar concert of iets. Dat ik hem dan ergens heen rijdt, hij gaat optreden en dat ik hem dan weer terug naar huis breng. Dat lijkt mij best leuk. Lekker zingen in de auto. Dan sla ik twee vliegen in één klap, haha. Maar met band en met Bas samen een duet zingen, dat staat bovenaan.”

Stel Bastiaan leest dit interview, zou je dan nog iets willen zeggen tegen hem?

“Ja, ik zou hem natuurlijk willen bedanken. Ik vraag mij soms wel eens af of hij weet, hoe groot de steun op afstand van een artiest kan zijn voor iemand. Ik hoop, dat hij dat beseft. Dat hij weet wat hij voor mij betekent. Hij heeft mijn leven echt totaal veranderd, doordat ik hem hoorde ben ik zelf ook gaan zingen, dat is een heel groot deel van mijn leven nu, daar wil ik hem natuurlijk heel erg voor bedanken. Ook vind ik het heel mooi dat hij gewoon zichzelf blijft. Hij krijgt natuurlijk nu wel iets meer aandacht, dan een paar jaar geleden, omdat hij in al die programma’s verschijnt, dan is het ook makkelijk om jezelf te verliezen, maar Bas is helemaal niet zo’n persoon, die dat doet, die is gewoon nuchter daarin. Daar heb ik heel veel respect voor.”

Heb je dan ook echt levenslessen geleerd van Bastiaan?

“Ik zie hoe Bas in het leven staat. Bas denkt in mogelijkheden en oplossingen. Dat vind ik heel mooi aan hem. En daar kunnen andere mensen zeker van leren! Als hij iets in zijn hoofd heeft dan gaat hij dat doen en als hij dan faalt, dan is dat zo. Dan is het niet erg als je je even rot voelt, maar dan ga je gewoon weer door. En… Als je wél slaagt dan voel je je natuurlijk helemaal de bom. Ik was altijd van: ‘Ik wil dat wel, maar dat ga ik maar niet doen, want straks dan lukt het niet.’ Ik heb eigenlijk dankzij hem ook ingezien, dat je er gewoon voor moet gaan. Een soort levensles. En Bas zegt altijd ‘Word wie je bent’ Dat vind ik ook een hele mooie levensles. Ik heb hem zelfs op een tegeltje door hem geschreven in mijn huis staan.”

BN’ er crush van vorige keer gemist? Je leest het hier!

Heb jij ook een bijzonder verhaal en zou je dat met ons willen delen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

 

 

 
Delen