André Hazes: 'Ongelooflijk veel ballen dat ze hier nee tegen heeft gezegd'
Zie ook:
Delen

André Hazes: ‘Ongelooflijk veel ballen dat ze hier nee tegen heeft gezegd’

André schoof bij Eva Jinek aan om daar te vertellen over zijn verslaving en het feit dat dit zijn eerste keer nuchter op tv is.

André Hazes

André Hazes jr. is als zoon van overleden volkszanger André Hazes zijn vader achterna gegaan. Hij trad op met eigen nummers en zong liedjes van zijn vader. Dat was niet het enige wat hij met hem gemeen had. Voor een interview op tv, of een optreden op het podium, dronk André al van jongs af aan één of twee biertjes. Dit vertelde hij gisteren aan tafel bij Eva Jinek, toen hij, naar eigen zeggen, zijn eerste nuchtere interview op tv gaf. Dat ene biertje werden er meer en daar kwam later ook drugs bij kijken. Hier is André dan ook aan onderdoor gegaan. Na een afkickkliniek, een radiostilte en jaren zonder optredens, lijkt hij weer fit te zijn en komt hij sterker terug dan ooit.

Verslaving

Aan tafel bij Jinek vertelt André over zijn verleden en de zware verslaving. De zanger komt er nu achter dat hij degene was die al die tijd fout heeft gezeten en niet de mensen om hem heen. Hij neemt als voorbeeld zijn neef Djarno. ‘Die heb ik het wel heel moeilijk gemaakt. En wat heel pijnlijk is geweest: ik heb mensen laten denken dat ze gek zijn’, vertelt hij. Wie het ergste onder zijn verslaving heeft geleden, is André’s ex, Monique Westenberg. ‘Dan was ik een avond wezen stappen en was ik stiekem in de keuken aan het gebruiken en zat ik alleen maar naar boven te kijken of een van de twee naar beneden kwam. Als dan een van de twee naar beneden kwam, ging ik snel op de bank liggen. Als zij dan zeiden dat ik gebruikte, zei ik: je bent gek. Ik heb mensen zich heel klein laten voelen’.

Hulp en comeback

Monique had al jaren door dat André verslaafd was. Zij zocht hulp bij mensen om zich heen, maar dat bleek niet te werken. ‘Maar ik zag zelf het probleem niet en dacht dat er niks aan de hand was. Nu kan ik wel zeggen dat dat niet zo was’, vertelt André. Nu lijkt voor André de zon weer te gaan schijnen. Hij begint weer met optreden en zingt mee met de concertreeks van ‘Holland zingt Hazes’. De concerten waar zijn zus Roxeanne juist afstand van heeft genomen. ‘Ongelooflijk veel ballen dat ze hier nee tegen heeft gezegd’, laat hij weten. André heeft er in ieder geval onwijs veel zin in.

Bron en Beeld: Jinek

Delen

Meer over Andre Hazes

André Hazes over emotioneel weerzien Roxeanne: 'Dit was die leegte...'
André Hazes over emotioneel weerzien Roxeanne: ‘Dit was die leegte…’
André Hazes over onterven: 'Geld interesseert me niet'
André Hazes over onterven: ‘Geld interesseert me niet’
Lees alle artikelen over Andre Hazes