BN'ers

De droom van Romy Monteiro

Romy Monteiro zet zichzelf met een hoofdrol in The Bodyguard in één klap op de kaart als een grote prijzen winnende musicalster.

“Het is een droom die ik nooit heb durven dromen, maar een droom werd nadat het mij aangeboden werd. En als het dan ook nog zo’n succes wordt, is het natuurlijk ook een droom die uitkomt. In januari 2015 werd ik gevraagd om auditie te doen. Ze hadden mij gezien bij The Voice. Maar ik had nog nooit gespeeld of gedanst en ook zingen deed ik nog maar kort. Het was heel spannend. Op maandag heb ik auditie gedaan, op dinsdag mocht ik terugkomen en binnen een week had ik die rol. Blijkbaar zagen zij iets in mij dat potentie had. Gelukkig heeft dat goed uitgewerkt.

Ik heb Marketing & Communicatie gestudeerd en dacht dat daar mijn toekomst lag. Maar toen ik 19 was, vroeg een vriendinnetje of ik voor haar verjaardagsfeestje wilde zingen. Dat beviel zo goed dat ik op zangles ben gegaan. Aan The Voice heb ik meegedaan omdat je daar heel veel van kunt leren, juist als je onervaren bent. Inmiddels is er veel veranderd. Mijn sociale leven staat op een laag pitje. Ik werk ’s avonds en overdag ben ik vooral mijn stem aan het sparen. Daarom ga ik ook niet meer stappen. Je weet toch dat je ’s avonds 16 Whitney Houston nummers eruit moet persen. De meeste vriendinnetjes zijn in het weekend vrij, bij mij is het weekend het juist aller drukst. Maar het werk is zo ontzettend mooi, dat ik het er graag voor over heb. Het mooist vind ik het om...''

Benieuwd naar het hele interview met Romy? Haal dan snel de maart/april editie van 100%NL Magazine in huis en kijk op pagina 39!


Gewoon het leukste blad van Nederland