BN'ers

De Suske en Wiske van Carlo Boszhard

Speciaal voor SOS Kinderdorpen zette Standaard Uitgevers een eenmalig stripproject op. Zes bekende Nederlanders debuteren hiervoor met hun eigen Suske en Wiske album, die ze speciaal schreven voor SOS Kinderdorpen.

Vanaf vandaag ligt de Suske en Wiske van Carlo Boszhard in de winkels.

Wat is jouw favoriete album?

Suske en Wiske hoort bij mijn jeugd. Als mensen volwassen worden, verliezen zij vaak het kind in zichzelf. Maar ik niet, dus ik koop ze nog altijd, om weg te dromen in een wereld waar ik mij thuis voel. Ik heb een top 5: Het laatste dwaallicht, Sterrenrood, De zingende kaars, Het statige standbeeld en De kaartendans op nummer 1. De cover zegt genoeg: een geweldig avontuur.

Wie is je favoriete personage?

Wiske! Misschien wilde ik vroeger al liever Wiske dan Suske zijn.

Hoe was het om zelf een scenario van een Suske en Wiske-verhaal te schrijven?

Het is meer dan een eer, het is een droom die uitkomt. Het werken met tekenaar Romano Molenaar was geweldig. Wat een talent heeft die man! Het idee om er imitatie in te verwerken was mijn missie en ik ben er onwijs trots op.


De Suske en Wiske van Carlo Boszhard is vanaf vandaag verkrijgbaar. De opbrengst van dit stripproject gaat bijna volledig naar SOS Kinderdorpen. Deze organisatie zorgt er in 134 landen wereldwijd voor dat kinderen zonder ouders of veilig thuis weer in een familie kunnen opgroeien.


Gewoon het leukste blad van Nederland