BN'ers

Fiets met Boogerd tegen darmkanker

Wielerheld Michael Boogerd trapt darmkanker de wereld uit. De Nederlands wielerheld, fietst op 24 september de Zuiderzee Klassieker. In deze benefiet wielertocht van de Maag Lever Darm Stichting helpt Boogerd mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor méér onderzoek naar de meest voorkomende kanker in Nederland: darmkanker. Dit doet hij mede na persoonlijke ervaring met de ziekte. Fiets je ook mee? Iedereen kan meedoen!

“Ik twijfelde geen moment toen me gevraagd werd om mee te doen met de Zuiderzee Klassieker. Kanker in het algemeen, en vooral darmkanker, komt zo ontzettend veel voor. Ik heb er zelf ook mee te maken gehad. Mijn moeder kreeg in 2003 borstkanker. Mijn vader leed aan prostaatkanker. Gelukkig zijn ze allebei genezen. maar niet bij iedereen loopt het zo af. Een kennis van me kreeg darmkanker. Binnen twee weken was hij overleden. Dat is ongelofelijk. Die ziekte is zo agressief. Die moet echt de wereld uit getrapt worden. 

Ik doe er alles aan om daar mijn steentje aan bij te dragen. Daarnaast vind ik het natuurlijk altijd mooi om te fietsen. Juist tochten als deze. Op één of andere manier is fietsen voor een goed doel als dit iets ontzettend moois. Je deelt echt iets samen, waardoor tijdens zo’n tocht de mooiste verhalen naar boven komen. Het mooie aan het fietsen voor darmkanker is ook de parallel die daar in zit: het is afzien om het afzien van de patiënt te verminderen.”


Fiets mee!
Fiets jij mee met Michael en meer dan duizend anderen, om darmkanker de wereld uit te trappen? Doe mee op 24 september! Kijk voor meer info en om je aan te melden op www.zuiderzeeklassieker.nl.

 


Gewoon het leukste blad van Nederland