BN'ers

Jennifer Ewbank in Japan

Begin april heeft Jennifer Ewbank maar liefst 5 concerten gegeven in Japan!

Deze tour was voor Jennifer een eerste kennismaking met het land. Naast de tour zal het wereldwijde management van Jennifer, IJT Management, in samenwerking met het in Japan gevestigde EHI Musica zich bezighouden met een lange termijnplanning voor Jennifer haar carrière in Azië. Het doel is om daar ten minste één keer per jaar voor langere periode terug te keren. Naast het geven van concerten wil Jennifer zich ook bezig houden met maatschappelijk betrokken activiteiten. Jennifer: "Vanaf het moment dat we daadwerkelijk besloten om het avontuur in Japan aan te gaan heb ik ook direct voor mezelf besloten om me te verdiepen in de Japanse cultuur. Ik ben heel erg benieuwd hoe men in Japan omgaat met maatschappelijke thema's en de daarbij horende emoties. Daarom heb ik besloten om onder andere ziekenhuizen te gaan bezoeken.

Het begin
2 juni 2015 en ik krijg mail binnen: “Zin in een Japans avontuur?” Ik zeg direct JA! Er zijn redenen om het niet te doen, maar meer om het wel te doen! Japan here we come!

27 maart
Het is zover! Ik vertrek vanaf het zwaar beveiligde Schiphol, de aanslagen in Brussel zijn op dat moment nog vers. Een 14 uur(!) later zet ik voet op Japanse bodem.

Gadgets
Hét land van snufjes en gadgets. Een piep in de kamer als ‘t bad vol is, thee warmhouden via je laptop en volautomatische wc’s!

Karaoke
Je bent niet in Japan geweest als je niet hebt gezongen in een Karaokebar. Ze zitten op elke hoek! Er was wel drank nodig om iedereen aan het zingen te krijgen. Haha

Love Hotels
In steden en in dorpjes, overal zijn ze. Ik heb “Christmas Chapel” bezocht. Gefilmd en op mijn YouTube kanaal te zien!

Live Shows
Het verschil met optreden in Nederland: Japanners zetten je op een podium. Ondanks dat ik dat zeker niet ben, voelde ik me Beyoncé! Elke Japanner wil je aanraken, op de foto en een gesigneerde cd. Maf, maar heel leuk!

Radio & Tv
2 weken hebben wij veel kilometers gereden naar radio –en tv-stations. Alles in het Japans. Maar goed dat mijn tolk erbij zat! Als dank voor hun gastvrijheid konden wij de relaties verblijden met een geschenktasje van de verrassingsmand.nl met souvenirs uit Nederland. De “stloopwaffel” was in trek!

Emotioneel
Het concert in het kinderziekenhuis in Kumamoto voor ongeneeslijk zieke kindjes. Aangrijpend als moeder, maar ook mooi die kleintjes blij te zien. Dankbaar dat ik iets heb mogen doen voor die kindjes om de pijn misschien voor eventjes te verzachten. Tranen!

2e single
In Japan zal snel de 2e single uitkomen. Wij hebben op prachtige locaties gefilmd voor de clip. Bijzonder: de Taiko-groep die meespeelt! Een groep Japanners in kledingdracht op grote trommels.

Aardbeving
12 april vertrekken we en vliegen we terug. Twee dagen later blijkt dat dat, voor ons althans, net op tijd is geweest. Kyushu wordt getroffen door twee aardbevingen. 6,5 en 7,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag exact op de plaats waar wij verbleven en is totaal verwoest. 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland