BN'ers

Simone Kleinsma pakt de hoofdrol

Simone Kleinsma gaat de hoofdrol spelen in de boekverfilming DORST van Saskia Diesing. Zij zal de rol van Elisabeth gaan vertolken. Elise van ’t Laar (SUPERNOVA, TUSSEN 10 EN 12) zal haar dochter Coco spelen. Andere grote rollen zijn voor Leopold Witte (VENTOUX, GOOISCHE VROUWEN), Stefan de Walle (DE MARATHON) en Margôt Ros (TOREN C). De opnames van DORST starten 14 augustus en vinden plaats in en rondom Amsterdam.

Coco (Elise van ’t Laar) heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth (Simone Kleinsma) ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.

Simone Kleinsma: “Toen ik het boek van Esther Gerritsen las, begreep ik wel dat men hier een filmscript in zag. Ondanks de serieuze verhaallijn tussen moeder en dochter zit er ook veel humor in. En die combinatie, dat is iets wat me aanspreekt. Ik vind het hartstikke spannend, een mooie uitdaging en tegelijkertijd een eer dat ik gevraagd ben voor deze rol.” 

De film is in 2017 te zien in de bioscoop.


Gewoon het leukste blad van Nederland