Edwin Spee openhartig over huwelijk met nieuwe vrouw: 'Een geschenk uit de hemel'
Zie ook:
Delen

Edwin Spee openhartig over huwelijk met nieuwe vrouw: ‘Een geschenk uit de hemel’

Net na Bibians overlijden liep Edwin zijn huidige liefde tegen het lijf. De twee zijn smoorverliefd en stappen deze zomer in het huwelijksbootje.

Edwin Spee

Edwin Spee zullen de meeste mensen kennen als de weduwnaar van Bibian Mentel. Edwin, Bibian en de kinderen stonden bekend om hun positiviteit, ondanks alles wat er gebeurde. Bibian overleed in 2021 aan de gevolgen van kanker. Zij heeft iedereen altijd het beste gegund, dus ook haar man, Edwin Spee, gunde zij een nieuwe liefde. Die vond hij. In september 2021 werd hij opnieuw verliefd en nog steeds is hij in de wolken. Het stel gaat deze zomer zelfs trouwen…

Geschenk uit de hemel

Bijna een jaar geleden ging Edwin op één knie voor zijn geliefde Mandy. Het stel trouwt dit jaar op 6 juli onder de Spaanse zon. Aan weekblad Weekend vertelt Edwin erover: ‘We beginnen op vrijdagavond met een borrel, zaterdag is de trouwerij en zondag hebben we een brunch. Bibians zoon geeft mij weg. Althans, ik zie Juul als mijn zoon. Na haar dood heeft hij bij mij gewoond, hij is onlangs gaan samenwonen in Zwolle. Bibians moeder is niet bij de bruiloft. Zij kan helaas niet.’

Edwin legt uit wat hij zo speciaal vindt aan zijn verloofde. ‘Mandy is ontzettend lief, leuk en levendig. Je zou bijna zeggen: wat is er niet om van te houden? En hoe ze me vanaf het begin af aan al heeft gesteund, in alles. Iedereen ziet dat, want zowel mijn familie als de mensen van Stichting Mentelity Foundation hebben haar omarmd. Ze is een geschenk uit de hemel.’ Wat een lieve woorden.

Verdriet en gemis

Over Bibian vertelt Edwin het volgende: ‘Haar dromen zijn onze dromen geworden. Met betrekking tot het gemis: ik noem het soms een mooie regenboog. Die ontstaat als het regent terwijl de zon schijnt. Met andere woorden: dingen kunnen naast elkaar bestaan.’ Edwin sluit het interview af met de woorden: ‘Het leven is kort, dus we genieten er volop van. Natuurlijk is er af en toe gemis en verdriet, maar zoals Bibi dan altijd zei: ‘Je moet daar niet te lang bij stilstaan, want dat belemmert je in het heden.’ Dus dat doen we ook niet.’ Edwin is heel sterk en wat heeft hij dit allemaal mooi verwoord.

Bron en Beeld: Weekend

Delen