100%NL Magazine fles water auto
Delen

Om deze enge reden moet je geen flesje water in je auto laten liggen

Met dit warme weer is het handig om altijd een flesje water in de auto te hebben, maar wist je dat je beter geen lege flesjes in je auto kan bewaren? En wel om deze enge reden...

Lege flesjes water kunnen namelijk een flinke brand veroorzaken in je auto. De politie van Steenwijkerland waarschuwde hiervoor door middel van een bericht op Facebook.

Zij schreven: “Vanmiddag kon een autobrand worden voorkomen door een oplettende toerist in Giethoorn. Een onbekende toerist had rook uit een auto zien komen, waarna omstanders direct 112 belden. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was het voertuig inmiddels gevuld met rook. De oorzaak bleek opvallend….een lege fles in de kofferbak van dit voertuig heeft waarschijnlijk als vergrootglas gewerkt en daarbij een aantal stoelkussens verhit welke in de kofferbak lagen. Het gevolg is dat de hitte dusdanig toenam dat de kussens al schroeiden en bijna in brand vlogen.” De brandweer heeft een ruit van de auto ingetikt en kon daardoor de brand net op tijd voorkomen. Met het bericht wil de politie automobilisten waarschuwen. “Zorg dat je geen spullen in de hete zon laat liggen welke de werking van een vergrootglas kunnen hebben.”

Hier schrikken wij best wel van. Goed opletten dus!

Bron: Facebook Politie Steenwijkerland

Delen