100%NL Magazine Geraldine
Delen

Geraldine Kemper laat voor het eerst emoties los over overleden vader

Geraldine over overleden vader: "Hij was verslaafd aan het bruine spul, heroïne."

Geraldine Kemper

Geraldine Kemper woont er al jaren niet meer en komt er ook niet meer dagelijks, maar ze is er wel degelijk opgegroeid: Volendam! Samen met haar moeder Aaltje en zus Sophie woonde zij jaren in hartje Volendam. Geraldine won jaren geleden het programma ‘Sterretje Gezocht’, mocht onwijs veel klussen doen voor BNN, reisde de hele wereld over, maakte zelf verschillende programma’s en stond het afgelopen seizoen in de finale van ‘Het Perfecte Plaatje’.

De presentatrice woont al een tijdje in Amsterdam en het Volendamse dialect is ook zo goed als verdwenen. Geraldine’s zus en moeder wonen overigens nog wel in het vissersdorp.

Overleden vader

In ‘Boerderij van Dorst’ vertelt Geraldine voor het eerst over haar vader. “We zijn met z’n drietjes opgegroeid: m’n zusje, m’n moeder en ik. Mijn vader was er wel, maar toen ik vijf was, is hij weggegaan”, vertelt Geraldine openhartig. “Hij was… Ik heb het heel lang niet gezegd, maar hij is vorig jaar overleden en nu denk ik: ik kan het best zeggen. Hij was verslaafd aan het bruine spul, heroïne.”

Haar vader heeft toen het gezin verlaten. “We zijn hem een beetje kwijt geraakt. Ik was heel jong en ik het het achteraf pas gehoord wat er allemaal is gebeurd. Maar ik denk dat mijn moeder heeft gezet: ‘Het is dit of dat.’ En toen heeft hij voor ‘dat’ gekozen.”

Net een vreemde

Al die tijd heeft ze haar vader niet gemist. Vijf jaar geleden neemt ze toch contact met hem op. “Ik had altijd: hoe ziet deze man eruit? Maar dan zie je hem na zoveel jaar en dan is het toch een soort van vreemde. Ik moet wel zeggen: hij was er niet helemaal meer bij.” Hij was op dat moment nog steeds verslaafd. Ze heeft hem maar een keer gezien. Vorig jaar krijgt ze een telefoontje dat het niet goed met hem gaat, maar ze is te laat om afscheid te nemen. “Dat heb ik net gemist.”

Het rouwen raakt de presentatrice wel. “Ik verwachtte dat het langs me heen zou gaan, maar ik heb het vorig jaar nog best lastig gehad. Je bent toch aan het rouwen om iemand die je eigenlijk niet goed kent. Maar ergens dacht ik: nu kan ik hem ook niet meer echt leren kennen. Een vaag rouwproces.”

 De aflevering van Boerderij van Dorst met Geraldine kijk je hier terug

Bron: Boerderij van Dorst. Beeld: Instagram Geraldine Kemper

Delen

Meer over Geraldine Kemper

Een Kijkje in de Kast van Geraldine Kemper: 'Zo prijzig dat ik het niet durf te dragen.'
Een Kijkje in de Kast van Geraldine Kemper: ‘Zo prijzig dat ik het niet durf te dragen.’
OP DE SKI: Meegenieten met de wintersport van Geraldine Kemper
OP DE SKI: Meegenieten met de wintersport van Geraldine Kemper
Lees alle artikelen over Geraldine Kemper