100%NL Magazine Koffietijd
Zie ook:
Delen

Het doek valt vandaag voor Koffietijd, ga jij kijken?

Het moment is aangebroken, vandaag wordt de allerlaatste uitzending van Koffietijd uitgezonden. Sinds jaar en dag tuned Nederland om 10 uur ‘s ochtends in voor het programma Koffietijd bij RTL4, maar na vandaag stopt het televisieprogramma.

Koffietijd door de jaren heen

De eerste aflevering van Koffietijd werd in 1994 uitgezonden. Het programma werd destijds gepresenteerd door het duo Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg. Onder het motto hoe drinkt de koffiegast zijn of haar koffie? was bekend en onbekend Nederland te gast in het veelbekeken praatprogramma. Naast het ontvangen van ‘koffiegasten’ kregen kijkers een ‘make-over’ van hun uiterlijk in het onderdeel De Metamorfose, kon de koffiekijker interactief via de telefoon of in de studio meedoen aan geheugentest Het Boodschappenspel en werd er gekookt tijdens Wat Eten We Vandaag?. Ook was er in die tijd ook al regelmatig een muzikaal of artistiek optreden te zien van landelijk bekende acts. In het seizoen 2000/2001 worden de presentatoren vervangen door Sybrand Niessen en Judith de Klijn. Helaas vielen de kijkcijfers tegen en werd er besloten te stoppen met het programma.

Doorstart

Nadat het programma in 2001 stopte, keerde het in 2010 weer terug bij RTL 4. Opnieuw kwam op elke doordeweekse ochtend op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen. Bij de aanvang van de nieuwe versie Koffietijd werden Quinty Trustfull Loretta Schrijver de presentatoren. Eind 2010 werd Pernille La Lau toegevoegd aan het presentatieteam. In 2020 voegden Patrick Martens en Vivian Slingerland (eerst als invaller) zich bij het vaste presentatieteam.

Einde koffietijd

In november 2022 wordt aangekondigd dat Koffietijd gaat stoppen. Quinty en Loretta reageerden er destijds emotioneel op. Het einde van het programma zou wederom te maken hebben met tegenvallende kijkcijfers. Gelukkig volgden er na de aankondiging nog 7 maanden van uitzendingen waarin we ultiem hebben kunnen genieten van het programma. Dagelijks werden we bijgepraat op het gebied van lifestyle, huis & tuin, gezondheid & welzijn, mode & beauty en kunst & cultuur. In de nieuwste editie van het 100%NL Magazine spraken wij uitgebreid met Quinty en Patrick over het naderende einde van Koffietijd. Ze gaven aan het ‘dood- en doodzonde’ te vinden.

100%NL Magazine Patrick Quinty

Het doek valt voor Koffietijd

Vandaag valt helaas het doek voor Koffietijd en wij vinden het jammer dat we afscheid moeten nemen van dit iconische programma. De afgelopen jaren heeft Koffietijd ons dagelijks voorzien van een dosis warmte, gezelligheid en waardevolle informatie op verschillende gebieden. We zullen de inspirerende gesprekken, make-overs, geheugentests en kooksegmenten zeker missen. Koffietijd heeft een blijvende indruk achtergelaten in de wereld van media en entertainment.

 

Delen

Meer over Quinty Trustfull

Onvergetelijke momenten voor Quinty Trustfull 'Zo onbeschrijfelijk mooi'
Onvergetelijke momenten voor Quinty Trustfull ‘Zo onbeschrijfelijk mooi’
Quinty Trustfull verbluft volgers met waanzinnige yoga oefening!
Quinty Trustfull verbluft volgers met waanzinnige yoga oefening!
Lees alle artikelen over Quinty Trustfull

Meer over Loretta Schrijver

Loretta Schrijver laat na lange tijd van zich horen en deelt te leuke selfie
Loretta Schrijver laat na lange tijd van zich horen en deelt te leuke selfie
Dít is de leuke partner van Loretta Schrijver!
Dít is de leuke partner van Loretta Schrijver!
Lees alle artikelen over Loretta Schrijver

Meer over Patrick Martens

Patrick Martens over deelname aan nieuw programma 'Moordfeest': 'De spanning vind ik het leukst'
Patrick Martens over deelname aan nieuw programma ‘Moordfeest’: ‘De spanning vind ik het leukst’
TE LEUK: Volgers lyrisch over Koffietijd reünie
TE LEUK: Volgers lyrisch over Koffietijd reünie
Lees alle artikelen over Patrick Martens