100%NL Magazine Rob de Nijs
Zie ook:
Delen

Jet de Nijs over bijzondere dag Rob: ‘Het ging fantastisch’

Vorig jaar gaf Rob de Nijs zijn allerlaatste concert in de Ziggo Dome. Zijn vrouw Jet blikt terug op deze bijzondere dag en de weg er naartoe.

Rob de Nijs

Rob de Nijs brak door op 19-jarige leeftijd toen hij met zijn band Rob de Nijs en de Lords een talentenjacht wist te winnen. Vanaf dat moment is de zangcarrière van Rob in een versnelling gekomen. De tijd vloog voorbij, Rob scoorde hits na hits en zo waren we ruim 60 jaar verder. Vorig jaar, op 79-jarige leeftijd besloot Rob voorgoed te stoppen met zingen.

Rob is al jaren samen met zijn grote liefde, Jet de Nijs. Samen kregen zij een zoontje, Julius.

Afscheidsconcerten

Vorig jaar zong Rob de Nijs voor de allerlaatste keer live voor publiek en dat concert heeft veel indruk gemaakt bij alle mensen. Het concert is zelfs genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Rob kon gisteren zelf helaas niet bij Humberto in de uitzending komen, maar zijn partner Jet was er wel. Rob heeft laten weten dat hij trots en ontzettend blij is met deze nominatie.

Jet vertelde aan tafel bij Humberto over het concert en de aanloop daar naartoe. ‘Rob is voor dit concert nog in revalidatie gegaan, om maar vitaal te worden. En dat lukte wel weer, tot op zekere hoogte’, vertelde zij. Jet en Rob hebben destijds samen besloten dat het niet verstandig zou zijn als Rob lopend het podium op zou komen, omdat mensen met parkinson vaak ‘niet zo stabiel’ zijn. ‘Het meest makkelijke was om toch te laten zien dat hij niet mobiel is. En dat kostte wel wat moeite.’ Toch is Jet onwijs positief over het afscheidsconcert. ‘Het ging fantastisch.’ Het is een hele mooie herinnering en wij sluiten ons helemaal bij Jet aan, want het was een prachtig en fantastisch concert. 

Bron: Humberto en Beeld: ANP/Foto

Delen

Meer over Rob de Nijs

Onverwachts en schokkend nieuws voor Rob de Nijs
Onverwachts en schokkend nieuws voor Rob de Nijs
Geweldig nieuws voor fans van Rob de Nijs
Geweldig nieuws voor fans van Rob de Nijs
Lees alle artikelen over Rob de Nijs