100%NL Magazine Rob de Nijs
Zie ook:
Delen

Jet de Nijs over grootste angst: ‘Elke ochtend moet ik kijken of hij nog leeft’

De gezondheid van Rob is momenteel stabiel, maar toch is zijn vrouw Jet iedere dag bang voor 'hetgeen waarvan je weet dat komen gaat.'

Rob de Nijs

Rob de Nijs brak door op 19-jarige leeftijd toen hij met zijn band Rob de Nijs en de Lords een talentenjacht wist te winnen. Vanaf dat moment is de zangcarrière van Rob in een versnelling gekomen. De tijd vloog voorbij, Rob scoorde hits na hits en zo waren we ruim 60 jaar verder. Op 79-jarige leeftijd besloot Rob zijn microfoon aan de wilgen te hangen.

Rob is al járen samen met zijn grote liefde, Jet de Nijs. Samen kregen zij een zoon, Julius.

Grootste angst

Een jaar geleden werd Rob opgenomen in het ziekenhuis en op dat moment ging het heel slecht met hem. Rob is er weer bovenop gekomen en zijn gezondheid is momenteel stabiel. In De Telegraaf vertelt Jet over de angst die altijd blijft. ‘Voor hetgeen waarvan je weet dat het komen gaat’, vertelt zij. ‘Elke ochtend als ik wakker word, moet ik naast me kijken of hij nog leeft. Of die borstkas nog op en neer gaat.’ Dit checkt Jet zelfs meerdere keren op een dag. ‘Dan kijk ik vanuit de keuken naar Rob in zijn rolstoel en denk ik: wat zit hij raar. Na een paar stappen zie ik hem ademen, maar dat is wel heel confronterend. Maar hij ademt nog!’

Armpjes om hem heen

Rob heeft zijn leven helemaal aan moeten passen na zijn ziekenhuisopname. Zo lukt het hem niet meer om een boekje te lezen, maar het kijken van documentaires vindt hij heel leuk. ‘Hij kijkt elke dag wel een paar documentaires. En zo zijn we, na het drama van april vorig jaar, toch weer een jaar verder. Hij hangt zo aan het bestaan.’ Dit komt volgens Jet vooral omdat zijn zoon Julius elke dag zijn armpjes om hem heen slaat.

Jet leeft met angst, maar toch is zij blij en dankbaar dat het nu, naar omstandigheden, goed gaat met Rob. ‘Dat had een jaar geleden niemand durven denken. Hij is nu redelijk stabiel en verheugt zich op de musical over zijn leven, die nu zo enthousiast wordt ontvangen. En als de wonderen nóg niet op zijn, dan gaat hij ‘m volgend jaar misschien zelf ook nog zien. Dat zou toch wat zijn?’ Dat zou inderdaad heel bijzonder zijn en wij hopen dat zij dat nog mogen meemaken.

Bron: De Telegraaf en Beeld: ANP/Foto

Delen