100%NL Magazine Rob de Nijs
Zie ook:
Delen

Jet de Nijs vertelt emotioneel over spoedopname Rob: ‘Het scheelde niet veel’

Het is nog maar kortgeleden dat heel Nederland op z'n kop stond, vanwege de ziekenhuisopname van Rob de Nijs. Jet, de vrouw van Rob, vertelt over dit heftige moment.

Rob de Nijs

Rob de Nijs brak door op 19-jarige leeftijd toen hij met zijn band Rob de Nijs en de Lords een talentenjacht wist te winnen. Vanaf dat moment is de zangcarrière van Rob in een versnelling gekomen. De tijd vloog voorbij, Rob scoorde hits na hits en zo waren we ruim 60 jaar verder. Vorig jaar, op 79-jarige leeftijd besloot Rob voorgoed te stoppen met zingen.

Rob is al jaren samen met zijn vrouw en grote liefde, Jet de Nijs. Samen kregen zij een zoontje, Julius.

Ziekenhuisopname

Vorige maand is Rob de Nijs met spoed naar het ziekenhuis gebracht. ‘Rob kreeg voor de televisie ademhalingsproblemen die niet minder werden en zijn vrouw Henriëtte die eerst 112 belde heeft mond-op-mondbeademing toegepast tot politie, ziekenwagen en zelfs de brandweer arriveerden.’ Dit schreef De Telegraaf destijds.

Het moment zelf

Heel Nederland leefde dagen in spanning, maar degene die alles van dichtbij heeft meegemaakt en de ergste spanning heeft gevoeld, is Jet de Nijs. De forse longembolieën werden de zanger namelijk bijna fataal. ‘Hij glipte tussen mijn vingers vandaan. Rob ademde niet meer’, vertelt Jet bij Tijd voor MAX. Ook voelde zij geen hartslag meer. ‘Dat was horror’. Vervolgens belde Jet het alarmnummer. ‘En ik heb op een gegeven moment tegen die mevrouw gezegd: dit gaat niet goed. Maar zij vroeg me nog meer dingen en toen heb ik echt geschreeuwd: hij glipt onder mijn handen vandaan, er moet nu wat gebeuren.’ Jet gaf Rob mond-op-mondbeademing. ‘En binnen no-time stond het hele huis vol met mensen.’

Rob is met een kloppend hart én ademhaling naar het ziekenhuis gebracht. ‘We wisten nog niet precies wat er aan de hand was’, zegt Jet. Het bleek dat Rob forse longembolieën had. ‘Het scheelde niet veel.’ Gelukkig is de situatie nu stabiel. ‘Hij is uit het ziekenhuis, hij revalideert nu in een revalidatiecentrum’, vertelt zij. In deze heftige dagen vroeg Jet haar volgers of zij een kaarsje wilden laten branden. ‘Het was zeer ontroerend en ik heb ook echt het idee dat dat hem heeft geholpen.’ Wat fijn om te lezen dat het beter gaat met Rob.

Bron: Tijd voor MAX op NPO 1 en Beeld: ANP/Foto

Delen