100%NL Magazine Jim Bakkum
Zie ook:
Delen

Jim Bakkum openhartig over band met vader

Terwijl Jim Bakkum op jonge leeftijd doorbrak door zijn avontuur bij Idols, stond zijn vader klaar om hem te juiste weg te wijzen en over hem te waken.

Doorbreken

Het is voor Jim Bakkum al flink wat jaren geleden dat hij bij het grote publiek doorbrak. Terwijl hij op 15-jarige leeftijd meedeed aan talentenjacht Idols, werd zijn bekendheid naar eigen zeggen steeds ‘hysterischer’. Jim won het niet van Jamai, maar hij was vanaf dat moment wel bekend voor iedereen. Zijn vader was er destijds voor hem om hem te helpen en de juiste weg te wijzen, zodat hij met beide benen op de grond bleef staan. De foto die Jim op Instagram plaatst, waarop hij te zien is in een geleende smoking, blijft hem na al die tijd nog steeds raken.

Ander leven

Voor zowel Jim als zijn vader veranderde het leven compleet. De net bekende zanger had dagelijks optredens, werd overal herkend en was nog maar hartstikke jong. En juist omdat hij zo jong was, kon hij dit niet alleen doen. ‘Hij 45, ik 15. Ik zo zorgeloos als het maar kon, hij onwetend van wat we datzelfde jaar allemaal zouden meemaken, maar toch altijd al van een afstandje alles in de gaten houdend. Een paar maanden na deze foto zegde hij zijn baan op en ging hij ineens bij zijn zoon van 15 in dienst, omdat ons hele leven volledig was veranderd. Niets was meer zoals het was. Praktisch gezien had ik nu een chauffeur die mij overal naar toe reed. Dat moest, want ik was 15’, schreef Jim bij de foto.

Dankbaar

Jim is alleen maar ontzettend blij met de momenten die hij samen met zijn vader heeft doorgebracht. ‘Maar het meest waardevolle was dat ik iedere dag mijn vader bij me had. Tot op de dag van vandaag ben ik zo dankbaar dat ik die eerste periode van mijn carrière iedere dag met hém heb mogen ervaren. Wat voor mij nieuw was, was net zo nieuw voor hem. Hij begreep mij en voelde mij aan. En dat is exact wat me in deze foto zo raakt (eerlijk, de tranen biggelen nu over mijn wangen) – mijn onbevangen onschuld en het ‘komt allemaal wel goed Jim’ gezicht van mijn vader’. Jim’s vader is allang zijn eigen pad ingeslagen, maar voor Jim blijven de herinneringen hem altijd bij. ‘Nu heb ik plaats gemaakt voor zijn kleinkinderen‘, schrijft Jim lachend bij de foto, waarbij hij zijn vader feliciteert met zijn 65e verjaardag. Wat een mooie band hebben vader en zoon..

https://www.instagram.com/p/CgY8bYODMMy/?utm_source=ig_web_copy_link

Bron en Beeld: Instagram Jim Bakkum

Delen

Meer over Jim Bakkum

Jim Bakkum geniet van een welverdiende familievakantie met zijn kleintjes
Jim Bakkum geniet van een welverdiende familievakantie met zijn kleintjes
WAUW: Jim Bakkum deelt zeldzaam kiekje met zijn vader en moeder
WAUW: Jim Bakkum deelt zeldzaam kiekje met zijn vader en moeder
Lees alle artikelen over Jim Bakkum