Jochem Myjer openhartig over lijdensweg: 'Blijft heel zwaar'
Zie ook:
Delen

Jochem Myjer openhartig over lijdensweg: ‘Blijft heel zwaar’

Jochem heeft een paar heftige jaren achter de rug en hij vertelt openlijk over hoe hij nu met de situatie omgaat en over zijn optredens.

Jochem Myjer

Presentator en komiek Jochem Myjer heeft vaak de lachers op zijn hand. Of het nu is wanneer hij zelf een domme fout maakt of in het theater staat, mensen krijgen spontaan een glimlach op hun gezicht en iedereen wordt vrolijk van hem. Twee jaar geelden deelde de komiek het droevige nieuws dat hij en Marloes na een lange relatie en een huwelijk van 5 jaar gingen scheiden. Nu is Jochem opnieuw gelukkig in de liefde.

Lijdensweg

Door de jaren heen heeft Jochem heel veel meegemaakt. Niet alleen de scheiding met Marloes hakte erin, maar ook het auto-ongeluk van zijn ouders en de tumor die in 2011 in zijn ruggenmerg werd gevonden, zijn heel heftig geweest voor hem. Jochem had geen plezier meer in het optreden, maar dat plezier heeft hij terug gevonden en daardoor voelt het niet meer als een lijdensweg. ‘Fysiek blijft optreden heel zwaar voor me. Maar ik word niet meer meegesleept in die stroom waar ik zelf geen enkele controle meer over heb. Ik sta het mezelf niet meer toe om te lijden’, vertelt hij in De Volkskrant.

Grenzen

Jochem bleef altijd maar doorgaan, maar nu kent hij zijn grenzen. ‘Minder vaak spelen. Veel eerder gaan slapen. Ik kan er niet een heel groot sociaal leven naast hebben, want alles wat ik doe kost me energie. Op een dag als vandaag plan ik niks anders. Eén ding per dag. Dat zijn heel strenge regels. Best moeilijk, want ik ben een enorme pleaser. Maar anders ga ik fysiek totaal naar de kloten.’

‘Vroeger kon ik pas tevreden zijn als ik half kotsend afliep, want dan had ik alles gegeven. Letterlijk álles. Nu geef ik fysiek niet meer alles. Maar wel alles in mijn kwetsbaarheid.’ In zijn voorstelling heeft Jochem het onder andere over het auto-ongeluk van zijn ouders en de scheiding. ‘Als ik echt mijn kwetsbaarheid laat zien, raak ik iets bij iemand die dat ook heeft meegemaakt.’

Grote prijs betalen

Jochem betaalt naar eigen zeggen nog steeds een hele grote prijs om op het podium te staan. Door de tumor die jaren geleden gevonden werd en de operatie die volgde, heeft hij minder energie. ‘Maar ik doe het met liefde. Omdat ik nu voor het eerst ‘s avonds in de coulissen sta met: ik heb er zín in.’ Wat een heftig interview, maar wat fijn voor Jochem dat hij weer plezier heeft in het optreden.

Bron en Beeld: De Volkskrant

Delen

Meer over Jochem Myjer

LOVE IS IN THE AIR: Jochem Myjer deelt foto van nieuwe liefde
LOVE IS IN THE AIR: Jochem Myjer deelt foto van nieuwe liefde
Jochem Myjer over heftig auto-ongeluk: 'Een hele nare achtbaan'
Jochem Myjer over heftig auto-ongeluk: ‘Een hele nare achtbaan’
Lees alle artikelen over Jochem Myjer