Kippenvel: Marco Borsato speelt de Kuip plat!

Kippenvel: Marco Borsato speelt de Kuip plat!

Deze week was het eindelijk zo ver! Marco Borsato keerde na 15 jaar weer terug naar het stadion waar het voor hem allemaal is begonnen: De Kuip! Hij zet het Rotterdamse stadion maar liefst 5 keer op z'n kop! Dit doet hij niet alleen, maar met gastartiesten als Armin van Buuren, Davina Michelle, Maan, Diggy Dex, André Hazes, Lil Kleine en DI-RECT!

Wij mochten – vlak voor de start van de eerste show – even sfeerproeven achter de schermen, waar wij Marco en zijn gastartiesten natuurlijk ook hebben gesproken!

Marco

“Ik heb vannacht niet zo lang geslapen. Niet persé van de zenuwen, maar het is ook de opwinding. Je kent het vast. Als je jarig bent als kind en je weet dat je volgende ochtend cadeautjes mag uitpakken. Dan word je zenuwachtig. De zon scheen vanmorgen door m’n raam heen en toen dacht ik ‘dit is het allermooiste cadeautje dat ik vandaag kon krijgen; dit weer!’.”

Hoe verzamel je zo’n gave club van gastartiesten om je heen?

“Ik heb ze gewoon allemaal persoonlijk benaderd. Ik begon bij Armin, omdat ik wist dat dat de lastigste zou zijn. Alleen al qua agenda, dus het was een longshot. Maar als je ziet waar we uiteindelijk uitkomen met elkaar… We hebben een hit en ik geloof al 6 miljoen streams in een tijd van drie weken, dat is sensationeel! Armin mocht wat mij betreft echt niet ontbreken. We gaan het succes deze dagen met z’n allen op het podium vieren!”

https://www.instagram.com/p/ByBX4F-jN0E/

Armin

“Toen Marco mij vroeg voor deze shows was ik heel vereerd. Aan de andere kant heb ik wel een beetje de bom gedropt bij Marco. Ik wilde voorkomen dat ik hier kwam met mijn grootste hits, met een Marco beat eronder of met een Marco Borsato hit met een beat eronder van Armin van Buuren. Ik heb toen, ondanks dat ik dat best eng vond, gewoon de eis gesteld, dat we dan wel samen een nummer moesten hebben. Vandaar ook de plaat ‘Hoe het danst’.  En ik kan je heel eerlijk zeggen dat het maken van deze plaat nog best wel stressvol was. Er zijn best wel wat telefoontjes geweest of we het wel moesten doen. Zelfs op de dag dat het nummer uitkomt, vinden we dat dan nog heel spannend. Ook omdat je weet dat kritiek voor de hand ligt. Wat moet Armin nou met Marco Borsato en Davina Michelle zullen mensen zich afvragen. Ik doe normaal natuurlijk heel wat anders, ik sta ook nooit op dit soort feesten. Toch is dat ook juist de uitdaging: het feit dat het niet kan of dat het niet zou mogen, dat triggert mij om het toch te doen!”
 

Davina

“Ik voel echt kriebels voor deze concerten! Ik mag samen met Maan het voorprogramma verzorgen en verder zal ik ergens in de show nog terugkomen met een kleine collab.”

Maan

“Ik heb wel gezonde zenuwen voor deze concerten al moet ik zeggen dat ik nu nog niet eens zo heel zenuwachtig ben eigenlijk. Het is omdat je het met zoveel mensen doet en het echt Marco z’n show doet toch anders. Wij mogen daar een heel klein deeltje van uitmaken en worden eigenlijk op handen gedragen, want je doet het samen. Als wij liedjes zingen – ik zing ook een duet met Marco – kijk je heel veel naar elkaar en kijk je wat er om je heen gebeurt. Maar ik denk dat als zo de mensen binnen stromen en je zo achter het podium staat en je iedereen hoort praten, joelen en juichen, dat het dan wel begint te kriebelen.”

Marco was ooit jouw coach in The Voice. Had je er toen der tijd ooit van durven dromen om hier te staan?

“Nee absoluut niet. Ik keek ook als meisje – toen ik een jaar of 8 was – naar YouTube filmpjes van Marco dat hij in de Kuip stond en dan deed hij met Trijntje en/of Do een duet en dan speelde ik altijd dat ik dan Trijntje of Do was. Om dan nu zelf daar te staan met Marco, dat is gewoon bizar. Ik geloof het nog steeds niet echt. Ik zit elke keer ‘besef nu wat er gebeurt Maan’. Bizar!”

Diggy

“Als Marco Borsato je vraagt voor iets, dan maakt het eigenlijk niet of je bier moet halen of dat je een nummertje mee mag doen. Ik vind het ook leuk om te merken dat wanneer je hem beter leert kennen, het ook heel inspirerend werkt om te zien hoe hij zijn muziek maakt, hoe hij leeft en werkt. Hij heeft dan ook hele mooie liedjes en daar moet ik ook zeker een eervolle vermelding maken voor John Ewbank!”

André

“Ik ben eigenlijk helemaal niet zenuwachtig. Weet je wat het is? Ik kom maar twee liedjes zingen he, het is iemand ander zijn show waar je gast bent. Die zenuwen krijgt hij (Marco) van iedereen. Of het voor mij gek is om in de Kuip te staan? Nee. Ik heb een vrouw thuis die pro Feijenoord en pro Kuip is en ze heeft hier zelfs ook gewerkt, dus die heeft mij de afgelopen vijf jaar een soort van omgeturnd. Dus die heeft mij zoveel positieve dingen verteld. Ik ben Ajax en voetbalfan, maar heb sowieso niets tegen Feijenoord of zo. Ik vind het eigenlijk wel tof om hier te zijn, want anders was ik hier misschien wel nooit geweest.”

John Ewbank

“Ik doe tijdens de shows drie liedjes mee, dus mijn rol is vooral genieten van het feit dat we dit voor de tweede keer mogen doen. De eerste keer ben je natuurlijk wat jonger en is je leven een stuk hectischer. Dan gebeuren er zoveel dingen om je heen dat je soms bepaalde dingen achteraf pas ziet, hoe leuk dat was. Ik ga er nu bewuster van genieten dan destijds, ook al was het doen ook al heel leuk. Terugkijkend is het altijd fantastisch, maar vanavond maakt het dan nog mooier!” 

DI-RECT

“Het is niet dat je elke dag, jaarlijks of nou ja sowieso: je speelt niet zomaar in de Kuip! Het is super mooi om op de vleugels van Marco mee te mogen reizen naar wat hij behaalt heeft. Om zoveel mensen hier op één plek te krijgen en dan te mogen dienen in zijn show, dat is echt een geweldig cadeau! Wij zullen halverwege de show het publiek een schop onder zijn reet geven, een hele dikke knuffel ook! Voor ons is het een hele toffe positie om hier te mogen zijn, we hoeven het concert niet ‘te dragen’ maar mogen het gewoon nóg een extraatje geven. Super gaaf om daar voor gevraagd te worden! We gaan er van genieten, het is een enorm feest!”

https://www.instagram.com/p/ByBa_5jChm-/

Wil jij er ook bij zijn?

De kaarten voor de shows van 29 + 30 mei en 1 + 5 juni zijn al uitverkocht, maar voor de show op zondag 2 juni zijn nog enkele tickets verkrijgbaar via deze link.

Beeld: Instagram Marco Borsato / Dario en Misja

Delen

Meer over Marco Borsato

ZIEN: Marco Borsato deelt heel mooi bericht over Leontine
ZIEN: Marco Borsato deelt heel mooi bericht over Leontine
MOOI: Jada Borsato vertelt over bijzonder moment met Marco
MOOI: Jada Borsato vertelt over bijzonder moment met Marco
Lees alle artikelen over Marco Borsato

Meer over Maan

LOVEISINTHEAIR: Maan en Karel genieten van een romantisch tripje
LOVEISINTHEAIR: Maan en Karel genieten van een romantisch tripje
LEZEN: Maan doet exclusief haar verhaal na maandenlange radiostilte
LEZEN: Maan doet exclusief haar verhaal na maandenlange radiostilte
Lees alle artikelen over Maan

Meer over Lil Kleine

Jaimie Vaes en Lil Kleine weer samen? Dit zegt ze erover
Jaimie Vaes en Lil Kleine weer samen? Dit zegt ze erover
Lil Kleine: 'Ik zal nooit de ideale schoonzoon zijn'
Lil Kleine: ‘Ik zal nooit de ideale schoonzoon zijn’
Lees alle artikelen over Lil Kleine

Meer over Andre Hazes

LEZEN: Einde aan mooi avontuur van André Hazes en Monique Westenberg
LEZEN: Einde aan mooi avontuur van André Hazes en Monique Westenberg
LEZEN: Commotie rondom video die André en Monique deelden
LEZEN: Commotie rondom video die André en Monique deelden
Lees alle artikelen over Andre Hazes

Meer over Armin van Buuren

Armin van Buuren en Duncan Laurence gaan bijzondere samenwerking aan
Armin van Buuren en Duncan Laurence gaan bijzondere samenwerking aan
ZIEN: Armin van Buuren deelt foto uit de oude doos!
ZIEN: Armin van Buuren deelt foto uit de oude doos!
Lees alle artikelen over Armin van Buuren