100%NL Magazine Jan de Hoop
Zie ook:
Delen

LEZEN: Jan de Hoop kampte met Burn-out na overlijden vader

Presentator Jan de Hoop heeft na het overlijden van zijn vader moeilijke tijd gehad. Hij heeft er zelfs een aantal weken vrij voor moeten nemen.

Jan de Hoop

Vrijwel dagelijks was Jan de Hoop (67) te zien als presentator van het RTL Ontbijtnieuws. De nieuwslezer, bekend om zijn droge humor, heeft vaak kleurrijke truien aan die zelfs matchen met zijn koffiemokken! Al jaren is hij het vaste gezicht van het RTL Ontbijtnieuws. Donderdag 2 juni 2022 presenteerde Jan voor de allerlaatste keer zijn geliefde RTL Ontbijtnieuws.

Burn-out

Jan zat al jaren in het vak, maar in 2012 heeft hij het toch een tijdje rustiger aan moeten doen. Niet vanwege de werkdruk, maar vanwege het overlijden van zijn vader. Hier heeft hij het destijds onwijs moeilijk mee gehad. In gesprek met Nieuwe Revu vertelt Jan over deze zware periode in zijn leven. ‘Nadat mijn vader in m’n armen zijn laatste adem had uitgeblazen, moest ik echt even stoppen met werken. Het ging toen echt niet meer’, vertelt een emotionele Jan. Dit nare, verdrietige en neerslachtige gevoel heeft Jan zo’n 6 weken bij zich gedragen. ‘Al besloot ik na drie weken wel om weer één dag in de week te gaan werken en zodoende aansluiting te houden bij wat er in de wereld gaande was. Een psycholoog heeft me geholpen om door die zware periode heen te komen’, vertelde hij. De dood van Jan zijn vader is al zo’n 10 jaar geleden, maar vanaf dat moment is de geliefde presentator wel anders naar het leven gaan kijken. ‘Meer zwart-wit en met een ander geluid’. Gelukkig is Jan hier sterk uitgekomen.

Bron en Beeld: Nieuwe Revu

Delen

Meer over Jan de Hoop

SMELT: Jan de Hoop zet zijn man in het zonnetje met een té lief bericht
SMELT: Jan de Hoop zet zijn man in het zonnetje met een té lief bericht
GEWELDIGE TERUGBLIK: Zo zag Jan de Hoop er 48 jaar geleden uit
GEWELDIGE TERUGBLIK: Zo zag Jan de Hoop er 48 jaar geleden uit
Lees alle artikelen over Jan de Hoop