100%NL Magazine Marieke Elsinga
Zie ook:
Delen

Marieke Elsinga is boos: ‘HOE DOM’

Marieke Elsinga is boos op de AvroTros en schrijft op Instagram van zich af.

Marieke Elsinga

Mattie en Marieke zijn al jarenlang een vertrouwd geluid op de radio. Van maandag tot en met vrijdag vulden ze de ochtenduren van 06:00 tot 10:00 op QMusic. Na Marieke’s zwangerschapsverlof keerde ze terug naar de radio voor vier dagen per week.

Hun komische verhalen en vrolijke muziekkeuze brengen elke ochtend een glimlach op het gezicht van hun luisteraars. Ze delen een positieve sfeer waardoor de dag van iedereen met enthousiasme begint!

Gezin

Vorig jaar verwelkomde Marieke samen met haar vriend Sander een zoontje genaamd Jip. Mattie en Marieke maken vaak grappen over het feit dat mensen hen als een stel zien. Dat deden ze een paar weken geleden ook. Marieke plaatste een foto van zichzelf, Mattie en Jip en schreef lachend: ‘Happy Family’. Deze schattige foto zorgt meteen voor een glimlach op je gezicht!

Boos

Het afgelopen weekend maakte AvroTros bekend welke presentatoren er genomineerd zijn voor de RadioRing. Tot Marieke’s verbazing zijn dit alleen maar mannen. Een gefrustreerde Marieke schrijft hierover: ‘Had ik hier al eens iets geroepen over HOE DOM het idee van AvroTros was om (sinds vorig jaar) de prijs voor beste radio man en – vrouw samen te voegen? Dit jaar zijn alleen mannen genomineerd.’

In de video die ze daarna plaatst laat Marieke weten: ‘Don’t get me wrong: deze 5 mannen zijn meer dan terecht genomineerd. Alleen wint er nu géén vrouw. Heb je 2 aparte categorieën (zoals het altijd was), dan wint er gegarandeerd óók een vrouw. Dat is goed voor de zichtbaarheid van vrouwelijke radio DJ’s. Als voorbeeldfunctie voor anderen.’

Marieke zelf heeft de RadioRing voor beste vrouwelijke presentator al eens gewonnen. Het gaat haar niet zozeer dat zij hem zelf nu niet wint, maar -zoals ze het zelf zegt- er elk jaar gegarandeerd een vrouw in de spotlight staat.

100%NL Magazine Marieke Elsinga 100%NL Magazine Marieke Elsinga 100%NL Magazine Marieke Elsinga

Bron en Beeld: Instagram Marieke Elsinga

Delen

Meer over Marieke Elsinga

ZIEN: Apetrotse Marieke Elsinga showt groeiende babybuik
ZIEN: Apetrotse Marieke Elsinga showt groeiende babybuik
ZOET: Marieke Elsinga deelt nieuwe foto van haar zoon Jip met Mattie
ZOET: Marieke Elsinga deelt nieuwe foto van haar zoon Jip met Mattie
Lees alle artikelen over Marieke Elsinga