100%NL Magazine Miljuschka
Zie ook:
Delen

Miljuschka Witzenhausen openhartig over scheiding: ‘Mijn allergrootste trauma’

Een gebeurtenis waar Miljuschka het lang moeilijk mee heeft gehad. In een openhartig interview vertelt zij erover...

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen is ongetwijfeld een van de meest veelzijdige en charismatische persoonlijkheden in de Nederlandse media. Met een rijke carrière die varieert van acteren tot koken, heeft Miljuschka zichzelf gevestigd als een ware culinaire koningin van Nederland. Haar gerechten, zowel verrukkelijk als toegankelijk, hebben de harten en magen van het publiek over het hele land veroverd.

Al jaren is Miljuschka samen met haar grote liefde, Philip van Ierschot. Uit een eerdere relatie kreeg Miljuschka twee kinderen: Rembrandt en Felina.

Scheiding

Het is inmiddels een lange tijd geleden dat Miljuschka en haar vorige partner besloten te gaan scheiden. In ‘AD’-bijlage ‘Mezza’ vertelt Miljuschka over deze heftige gebeurtenis.

Miljuschka’s eigen ouders zijn ook gescheiden en Miljuschka ‘weet dat een slecht huwelijk tussen je ouders je echt kan opfokken’. Om die reden is zij vroeg bij de vader van haar kinderen weggegaan. ‘Mijn dochter was 2,5 en mijn zoon 5. Ik koos daar bewust voor, voelde me sterk: dit wordt hem niet, tussen ons. Ik wilde mijn kinderen daar niet in laten sudderen. Maar echt: je gaat dood van binnen. Je ideaalplaatje valt uiteen. Hartverscheurend vond ik dat.’

Miljuschka had het heel moeilijk met de scheiding. Zij heeft de eerste negen maanden na de scheiding ‘amper eten kunnen binnenhouden’. ‘Ik kon het gewoon niet aan’, aldus Miljuschka.

Grootste trauma

Inmiddels zijn de zaken tussen Miljuschka en haar ex-partner goed geregeld. ‘Ik vind: je kinderen bestaan uit twee DNA-sets, ik gun ze een goede band met hun vader. Maar ze waren jarenlang dag en nacht bij mij. Ineens moest ik ze delen. Die scheiding is echt mijn allergrootste trauma’, vertelt zij. Wat heftig zeg…

Bron en Beeld: 'AD'-bijlage 'Mezza'.

Delen

Meer over Miljuschka

Miljuschka vertelt over breuk: 'En dus heb ik ook besloten dat het oké is zo'
Miljuschka vertelt over breuk: ‘En dus heb ik ook besloten dat het oké is zo’
Open en eerlijk: Miljuschka Witzenhausen onthult haar verslaving
Open en eerlijk: Miljuschka Witzenhausen onthult haar verslaving
Lees alle artikelen over Miljuschka