ANP 100%NL Magazine Nick en Simon
Zie ook:
Delen

Nick Schilder: ‘Natuurlijk mis ik Nick & Simon’

Nick vertelt in een openhartig interview over de verandering in zijn leven en het gemis van het immens populaire zangduo Nick & Simon.

Nick en Simon

Vorig jaar brachten Nick en Simon naar buiten te gaan stoppen als muzikaal duo. Een harde klap voor alle fans die zij door de jaren heen hebben verzameld. Begin april waren de zes laatste afscheidsconcerten van de heren en daarmee is het Nick & Simon boek gesloten.

Veel veranderd

Nick vertelt in de nieuwste Margriet dat hij dit jaar anders en vooral rustiger Kerst viert dan voorgaande jaren. ‘Met Nick & Simon hadden we een groot kerstrepertoire en stond december altijd wel volgepland met optredens en kerstconcerten, waar ik overigens veel plezier in had. Maar dit jaar is het family first’, vertelt hij. Nick gebruikt deze periode om terug te blikken en te oriënteren op waar hij nu staat in zijn leven en carrière. ‘En waar ik naar toe wil. Er is heel wat veranderd, dus het is goed om even stil te staan.’

Gemis Simon

De grootste verandering die Nick dit jaar heeft doorgemaakt, is natuurlijk dat hij niet meer met Simon op het podium staat. Nick legt uit dat hij het zangduo soms nog wel mist. ‘Natuurlijk mis ik Nick & Simon af en toe wel. Maar gelukkig komt onze muziek in de kerstperiode nog geregeld voorbij op Sky Radio.’ Nick koestert alle herinneringen die hij samen met Simon heeft gemaakt. ‘Elke keer als ik dan zo’n nummer hoor, krijg ik toch nog even een lach op mijn gezicht. Want Nick & Simon mag er dan niet meer zijn, onze muziek blijft voortleven.’ En zo is het. De muziek van het duo blijft altijd bestaan en wordt nog altijd meegezongen door jong en oud. 

Bron: Margriet en Beeld: ANP/Foto

Delen

Meer over Nick Schilder

WHAT!? Nick Schilder zingt in het Roemeens, Fins en Italiaans en fans zijn in shock
WHAT!? Nick Schilder zingt in het Roemeens, Fins en Italiaans en fans zijn in shock
FOTO: Kirsten en Nick Schilder nemen afscheid van elkaar
FOTO: Kirsten en Nick Schilder nemen afscheid van elkaar
Lees alle artikelen over Nick Schilder