100%NL Magazine Nick & Simon
Zie ook:
Delen

Simon: ‘Bij mij is de lol al een tijdje weg, ik wilde stoppen’

Maandagavond waren Nick & Simon te gast bij Eva Jinek in het liveprogramma Jinek op RTL4 om daar eenmalig tekst en uitleg te geven over hun beslissing om te stoppen als duo.

Nick & Simon

Sinds hun doorbraak in 2006 is het Volendamse zangduo niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Na talloze hits, succesvolle TV-programma’s en het najagen van de muzikale droom in het buitenland hebben de twee besloten elkaar ruimte te geven voor individuele creativiteit en de al langer gekoesterde solo-aspiraties.

Breuk

Na zeventien jaar gaan Nick Schilder en Simon Keizer uit elkaar. Het management van de zangers gaf al eerder aan dat er behoefte is aan individuele creativiteit, al blijven de twee wel samen programma’s maken. Bij Jinek deden ze vanavond hun verhaal. Afgelopen week lieten Nick & Simon via een persbericht weten dat de geruchten rondom het uit elkaar gaan van het duo een feit is. Wel brengen ze sowieso nog nieuwe singles uit, er zijn festivaloptredens geboekt en ze maken hun theatertour af. Ook volgt er in april 2023 nog een reeks afscheidsconcerten in Ahoy Rotterdam, waarvoor de kaartverkoop hard gaat.

Waarom

De grote vraag rondom de breuk is natuurlijk. Waarom gaan ze uit elkaar? De mannen gaven aan tafel bij Jinek aan met zenuwen het gesprek in te gaan. Na een terugblik op de hoogtepunten van de afgelopen 16 jaar begon Simon met zijn verhaal. Simon: ‘Bij mij is de lol al een tijdje weg. Ik ben de initiatiefnemer in dit verhaal. De eerste tekenen voelde ik tijdens onze wereldreis die ik in 2020 maakte samen met Annemarie en mijn dochter Kiki. Zo’n ultiem gevoel van vrijheid, maar tegelijkertijd ook een blok in mijn maag omdat ik dacht: straks begint het riedeltje weer.’

Met zijn gevoelens ging Simon naar Nick, die gelukkig heel goed hierop reageerde. Nick: ‘Als eerste dacht ik: wat moet het moeilijk zijn om dit te zeggen.’ Nick bleef rustig, totdat de definitieve beslissing om te stoppen werd genomen. Nick: ‘Uiteraard doet het me heel veel, want het is iets wat we al vanaf de middelbare school opbouwen.’

Eva vroeg de heren ook over de onderlinge relatie en een vermeende ruzie, maar daar waren de heren duidelijk over: ‘Wij hebben geen ruzie.’ Zowel Nick als Simon verbazen zich over de roddels die zich verspreiden in de media en gaven beiden aan geen ruzie met elkaar te hebben. Op de vraag van Eva: ‘Gaat jullie vriendschap dit overleven?’ is het antwoord dan ook volmondig: Ja!

Nu of ooit

Het blijkt dus echt te gaan gebeuren, Nick & Simon gaan uit elkaar en geven hun fans daarom een áller-állerlaatste kans om van een ultiem Nick & Simon concert te genieten.
Het belooft een knaller van een avond te worden – a trip down memory lane! Tijdens “Nu of Ooit” in Ahoy komen alle grote hits voorbij, het wordt een memorabel optreden. Hier wil je bij zijn, of nee… Hier MOET je bij zijn!
Nick & Simon nodigen jou graag uit om samen deze mooie afgelopen jaren te vieren en af te sluiten tijdens “Nu of Ooit” op in april in Ahoy!

Delen

Meer over Simon Keizer

ZIEN: Simon en Annemarie Keizer delen stralende huwelijksfoto's
ZIEN: Simon en Annemarie Keizer delen stralende huwelijksfoto’s
Simon Keizer roept vragen op met mysterieus bericht
Simon Keizer roept vragen op met mysterieus bericht
Lees alle artikelen over Simon Keizer

Meer over Nick Schilder

WAUW: Oudste dochter Nick Schilder overladen met complimenten
WAUW: Oudste dochter Nick Schilder overladen met complimenten
Nick Schilder openhartig over breuk: 'Ik was helemaal leeg'
Nick Schilder openhartig over breuk: ‘Ik was helemaal leeg’
Lees alle artikelen over Nick Schilder