100%NL Magazine Eva Over Mijn Lijk
Delen

OML’er Eva deelt droevig bericht: ‘Mijn cirkels worden kleiner’

De normaal gesproken zo positief ingestelde Eva deelt vandaag op Instagram een dubbel en droevig bericht...

Eva

Één van de dappere kandidaten uit het laatste seizoen van Over Mijn Lijk is de goedlachse Eva Hermans-Kroot. Ze is nog maar 25 jaar oud, maar strijdt al jaren tegen de genadeloze ziekte longkanker. Een heftige en oneerlijke strijd, die door de makers van Over Mijn Lijk op een mooie maar tegelijkertijd pijnlijke wijze in beeld is gebracht.

Tijdens de afleveringen van Over Mijn Lijk bleef Eva positief en vrolijk. Vooral door dat laatste wordt Eva geliefd door heel Nederland. We kunnen alleen maar bewondering voor haar hebben hoe zij om gaat met zo’n heftige diagnose.

‘Mijn cirkels worden kleiner’

Eva deelt veel van haar leven op social media. Zowel de ups, als de downs. De normaal gesproken altijd positieve Eva deelt vandaag een hartverscheurend en droevig bericht. Ze zit er doorheen, en dat is meer dan begrijpelijk.

‘Een hele poos terug, ik denk bijna 2 jaar geleden maakte ik samen met mijn maatschappelijk werker cirkels. De kleinste cirkel was ik. Ik plaatste alle mensen die in mijn omgeving voorkomen hier in ofja waar ik mee afspreek. Van dichtbij naar ver weg. Zo kon ik goed een beeld krijgen van mensen wie ik tot de laatste fases om mij heen heb en wie ik op een bepaald moment gaat horen “afspreken gaat nu niet”.

Door deze cirkels kleiner te maken is het voor Eva duidelijk geworden welke mensen voor haar het belangrijkste zijn, en met welke mensen zij tot het einde contact contact wil blijven houden. ‘Ik krijg regelmatig van mensen die wat verder van mij afstaan de vraag of ik iets wil doen. In mijn hoofd wil ik dit wel maar mentaal en fysiek trek ik dit gewoon niet meer. Al mijn energie gaat uit naar mn eerste cirkels. Daarom ben ik nu op het moment gekomen dat mijn cirkel gewoon kleiner is geworden en dat ik echt nog alleen grotendeels met mijn inner cirkel afspreek.’

Wij wensen Eva heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Bron en Beeld: Instagram Eva Kroot

Delen