100%NL Magazine fietsen sneeuw
Delen

Pak jezelf goed in: het kan volgende week sneeuwen!

Pak de sjaals, handschoenen en mutsen maar snel uit de kast, want in de loop van volgende week zal het een heel stuk kouder worden!

Door een oostelijke luchtstroming wordt koude lucht meegevoerd naar Nederland, waardoor overdag de temperatuur rond de 5 of 6 graden ligt en ‘s nachts rond het vriespunt. Daardoor is de kans groot dat het halverwege volgende week, rond woensdag of donderdag, het zelfs kan gaan sneeuwen!

Geen dikke pak sneeuw

Een Scandinavisch hogedrukgebied blaast alle koude lucht onze kant op, waardoor de wind naar het oosten draait en wij allemaal weer handenwringend met onze handen bij de kachel zullen staan komende tijd.

Er zullen geen dikke pakken sneeuw vallen, maar volgens weerman Jan Visser van de regionale omroep NH, is zeker in het noorden de kans groot dat er kleine buitjes of vlokken vallen. Deze voorspellingen maken deze november kouder dan vorige jaren, want normaal ligt de temperatuur eind november rond de 8 of 9 graden. Deze kou zal het zeker een paar weken aanhouden en er zal zeker een kleine laag ijs op de sloten ontstaan voor het einde van deze maand!

Bron: nu.nl | Beeld: iStock

Delen