100%NL Magazine Chantal Janzen
Zie ook:
Delen

Sentimentele Chantal Janzen: ‘Het was ontroerend, en confronterend ook…’

In een lange en sentimentele post schrijft Chantal Janzen over hoe belangrijk het is om je familie te blijven zien.

Chantal Janzen

Ze is dé vrouw van de Nederlandse televisie, heeft een eigen magazine, is moeder van een groot samengesteld gezin én sinds kort ook een apetrotse oma: Chantal Janzen!

Zet je de tv aan dan is de kans groot dat je Nederlands’ trots ziet stralen, de charismatische Chantal Janzen. De goedlachse blondine is altijd in de weer en heeft door al haar werkzaamheden een grote schare fans opgebouwd, ook online!

‘Ontroerend en confronterend’

Regelmatig deelt Chantal dan ook kleine stukjes uit haar privéleven met haar volgers op Instagram. Dit deed ze het afgelopen weekend ook. Ze zag er tegenop, maar samen met haar broer en haar ouders vertrok Chantal naar Limburg, om daar te eten met haar familie. ‘Gisteren dacht ik nog pfff helemaal dat eind rijden, naar Limburg, terwijl ik eigenlijk heel graag een rustige zondag thuis wilde hebben met mijn gezin. En mijn moeders verjaardag hadden wij met haar allang uitgebreid gevierd afgelopen zomer, op een salonbootje in de grachten. Maar haar etentje met onze ooms en tantes vond dus vandaag plaats.’

Tijdens het feestelijke etentje kwamen dus ook de ooms en tantes van Chantal, ‘de één schuifelend, de ander kwiek’ zoals ze het zelf omschrijft. Tegen alle verwachtingen in werd het een hele gezellige en bijzondere avond, waar Chantal met veel weemoed op terug kijkt.

In het lange bericht wat Chantal schrijft heeft ze dan ook een belangrijke boodschap voor haar volgers. ‘Mijn broer heb ik geen één keer hoeven schoppen onder de tafel. Geen ‘red me’ seintje hoeven geven. Want ja, het was ontroerend. En confronterend ook. Want die vrouwen en mannen, de zussen en broers van je ouders, die ooit mijn humoristische knappe gezellige stoere tantes en ooms waren, zijn nu nog steeds humoristisch knap en gezellig, maar toch echt minder stoer. Wat brozer zijn ze nu. De één uiteraard wat meer dan de ander. Maar wat ben ik blij dat ik gegaan ben. Want ik heb een fantastische dag gehad. Dus voor eenieder die wel ‘s denkt Pfffff moet ik nou ècht naar die verjaardag van die ene kwebbelende tante of saaie oom: Ja. Ga erheen. Het is zoveel waard als je nog (veel) familieleden hebt. Straks, en vaak, is de volgende keer dat je een oud of ouder familielid ziet misschien op een begrafenis, dat zou toch echt zonde zijn? En als je niet in de gelegenheid bent om te gaan, bel dan. Of stuur ‘n mail, ‘n kaartje. En stel dat niet uit. Je weet nooit wat er kan gebeuren, en al helemaal niet met ouderen.’

Het bericht van Chantal komt hard binnen bij velen, en de volgers van Chantal reageren dan ook massaal. ‘Ik ben blij voor je dat het zo’n dierbare middag is geworden’, schrijft iemand onder de post.

Bron en Beeld: Instagram Chantal Janzen

Delen

Meer over Chantal Janzen

LEZEN: Dit is het gigantische vermogen van Chantal Janzen
LEZEN: Dit is het gigantische vermogen van Chantal Janzen
Chantal Janzen deelt hilarische video van jongste zoon!
Chantal Janzen deelt hilarische video van jongste zoon!
Lees alle artikelen over Chantal Janzen