100%NL Magazine Simon Keizer

Simon Keizer over The Voice: “met stomheid geslagen”

Simon Keizer is 'met stomheid geslagen' na alle commotie rondom The Voice of Holland.

Dat zei Simon (37) in de podcast De Leeuw lult verder van Paul de Leeuw. De Volendamse zanger zegt dat hij in die jaren niets van het seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik gemerkt heeft.

Coachduo bij The Voice

De Volendamse zanger die deel uit maakt van het Volendamse zangduo ‘Nick en Simon’ zat samen met zijn zangpartner Nick Schilder (38) in meerdere seizoenen als coach-duo op de draaiende stoelen van zowel The Voice als The Voice Kids.

Annemarie, de vrouw van Simon, stuurde hem afgelopen zaterdag een screenshot van het nieuws. “Het was toen eerst nog mondjesmaat dat de info naar buiten kwam, want het Jeroen Rietbergen-bericht was nog niet bekend. Maar het is ontzettend schrikken, want ik ken die hele club natuurlijk. Wij hebben drie seizoenen op de stoel gezeten vanaf 2011. Ongeloof, dat is denk ik het woord dat overheerst.” aldus Simon Keizer.

“Ongeloof”

De Volendamse zanger zegt dat hij nooit iets heeft gemerkt van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice en The Voice Kids.

“Nee, daarom was dan ook het eerste woord ‘ongeloof”. Het is niet dat ik het niet geloof, maar dat ik er niet bij kan met mijn hoofd. Daar was de situatie voor mijn gevoel ook helemaal niet naar. Je bent een tv-programma aan het opnemen. Dus ik was echt met stomheid geslagen.”

Uitzendingen The Voice stilgelegd

Afgelopen weekend werden de uitzendingen van The Voice stilgelegd, na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Donderdag is de uitzending van het online programma BOOS te zien, waarin de aantijgingen verder worden besproken. Tim Hofman, die maandenlang onderzoek heeft gedaan naar de situatie bij The Voice, zal het programma presenteren.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Instagram Simon Keizer.