100%NL Magazine huwelijk Willem-Alexander Maxima ANP
Zie ook:
Delen

Dít wist jij nog niet over de trouwjurk van Koningin Máxima!

Het is vandaag alweer 22 jaar geleden dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in het huwelijksbootje stapten. Heel Nederland vierde feest en genoot met volle teugen van deze feestelijke dag. Toch denken wij dat jullie dít feitje nog niet wisten over de trouwjurk van Koningin Máxima.

Trouwdag Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima

Het koninklijke sprookje dat begon op die stralende dag in februari, is nog altijd een bron van inspiratie voor velen. Op 2 februari 2002 werd Nederland getuige van een sprookjeshuwelijk zoals je alleen in films ziet: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima betoverden het land met hun liefde, en wij keken toe.

De grachten van Amsterdam vormden het perfecte decor voor dit koninklijke avontuur. De zon scheen en alle Nederlanders waren opgetogen. Het was een dag die velen van ons zich voor altijd zullen herinneren.

Dit wist jij nog niet

Natuurlijk zag Koning Willem-Alexander er prachtig uit tijdens de huwelijksdag, maar de meeste ogen waren gericht op zijn prachtige bruid. De jurk van Koningin Máxima was een meesterwerk van ontwerper Valentino. De jurk had een sleep die kilometers leek te strekken, terwijl hij in feite zes meter lang was. De jurk was gedetailleerd met kanten applicaties en handgeborduurde bloemen.

Om haar royal look helemaal compleet te maken droeg Koningin Máxima een bijpassende tiara. Achter deze tiara zit een heel bijzonder verhaal. In plaats van parels, die traditioneel aan deze tiara zijn bevestigd, schitterde ze in diamanten sterren. Het was een gedurfde en betoverende keuze die haar koninklijke uitstraling benadrukte. Koningin Máxima was echter niet de eerste in de koninklijke familie die deze tiara op haar grote dag droeg. Prinses Margriet, de zus van Prinses Beatrix, koos ook voor de parelknoop-tiara tijdens haar huwelijk met Pieter van Vollenhoven.

Ook Prinses Beatrix, voordat ze Koningin werd, heeft de parelknoop-tiara ook een speciale betekenis. Ze droeg deze tiara tijdens haar officiële inhuldiging tot koningin in 1980, waardoor het een onvergetelijk symbool van haar koningschap werd.

Om de cirkel weer helemaal rond te maken droeg Prinses Amalia, de oudste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, de tiara op de 18e verjaardag van de Noorse prinses Alexandra. Het was een prachtige gelegenheid waarop de tiara opnieuw schitterde.

Nog altijd smoorverliefd

Nu, 22 jaar na de huwelijksdag van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, is het koningspaar nog altijd smoorverliefd op elkaar. Tijdens officiële gelegenheden waar ze samen verschijnen poseren ze vaak voor de camera en worden er nog altijd verliefde blikken uitgedeeld.

Op naar het zilveren huwelijk!

Beeld: ANP Foto, Bron: BlauwBloed

Delen

Meer over Koning Willem-Alexander

OEI: Zó reageert koning Willem-Alexander op serie Máxima!
OEI: Zó reageert koning Willem-Alexander op serie Máxima!
ZIEN:  Hondje Mambo steelt de show tijdens jaarlijkse fotosessie van de Oranjes
ZIEN: Hondje Mambo steelt de show tijdens jaarlijkse fotosessie van de Oranjes
Lees alle artikelen over Koning Willem-Alexander

Meer over Koningin Máxima

OEI: Zó reageert koning Willem-Alexander op serie Máxima!
OEI: Zó reageert koning Willem-Alexander op serie Máxima!
Dít wist jij nog niet over de trouwjurk van Koningin Máxima!
Dít wist jij nog niet over de trouwjurk van Koningin Máxima!
Lees alle artikelen over Koningin Máxima