100%NL Magazine Stichting ALS
Zie ook:
Delen

Wereld ALS Dag: Nederlandse artiesten vragen aandacht voor ALS

Speciaal voor Wereld ALS Dag (21 juni) geven artiesten intieme akoestische optredens in huiskamers van mensen die ALS van dichtbij meemaken. Deze Artists Against ALS, waar onder andere OG3NE, de 3JS en Diggy Dex toe behoren, vragen op deze manier aandacht voor de dodelijke zenuw-/spierziekte ALS.

Geen tijd te verliezen

Alle deelnemende artiesten worden gevraagd een nummer te spelen met als thema tijd. Voor dit thema is gekozen omdat bij de ziekten ALS, PMSA en PLS in korte tijd de spieren van de patiënt uitvallen en er dus geen tijd te verliezen is. Artists Against ALS is een initiatief van Stichting ALS Nederland. Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland, vertelt: “We geven iedereen die te maken heeft met ALS handvatten om deze moeilijke tijd zo prettig mogelijk door te komen. Juist in moeilijke tijden kunnen mooie momenten je veel geven.”

OG3NE en de 3JS treden op bij ALS-patiënten

Enkele huiskameroptredens hebben al plaatsgevonden. Zo gaf de Nederlandse vocalgroup OG3NE op 22 mei jongstleden een huiskamerconcert voor de 79-jarige ALS-patiënt Margie Massaro – Ketting Olivier. Voor 13 juni staat een mini-concert van de 3JS gepland voor de 63-jarige ALS-patiënt Ingur Zijlstra.

Beleef de optredens mee vanuit jouw huiskamer!

Enkele huiskameroptredens en exlusieve live optredens worden getoond tijdens een landelijke uitzending op Wereld ALS Dag. De uitzending, gepresenteerd door Natasja Froger, belooft een bijzondere en intieme uitzending vol muzikale hoogtepunten te worden. Ook delen we verhalen van mensen die ALS van dichtbij meemaken en vertellen onderzoekers meer over de stand van zaken rondom onderzoek.

Bekijk de uitzending ‘Artists Against ALS’ op woensdag 21 juni om 19:30 uur op ALS.nl. Wil jij graag een reminder ontvangen? Meld je van tevoren aan.

 

Beeld: Evelyn Jessurun, dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting ALS

Delen

Meer over OG3NE

OG3NE-zangeres Lisa straalt op bruiloft
OG3NE-zangeres Lisa straalt op bruiloft “My heart is so full”
Mooi nieuws voor OG3NE-zangeres Lisa: 'Ik zit op een roze wolk. Ik ben zo gelukkig'
Mooi nieuws voor OG3NE-zangeres Lisa: ‘Ik zit op een roze wolk. Ik ben zo gelukkig’
Lees alle artikelen over OG3NE