100%NL Magazine Luca Borsato
Zie ook:
Delen

ZIEN: Luca Borsato doet boekje open over haatreacties en doodsbedreigingen

Hoewel het leven er voor Luca Borsato er voorheen altijd rooskleurig en vol succes uitzag, lijkt het er nu op dat hij zijn werk een tijdje stil moet leggen vanwege veel haat.

Bekende naam

De haatreacties en bedreigingen die Luca ontvangt en het abrupt stopzetten van muzikale samenwerkingen, komen grotendeels door het feit dat zijn vader Marco Borsato afgelopen maanden zoveel in het nieuws is geweest, vanwege het schandaal bij The voice of Holland. ‘Waar ik mij er zeker bewust van ben dat het hebben van een bekende naam een privilege kan zijn, heb ik de afgelopen jaren ervaren wat de gevolgen zijn wanneer het roer omslaat’, laat Luca weten via Instagram. ‘Zowel haatcomments als doodsbedreigingen zijn mij vandaag de dag niet meer vreemd.

Muziek uitbrengen

Luca vond ruim drie jaar geleden zijn passie in het schrijven van muziek. Er vormde zich zelfs een heel team om hem heen en het plan om de muziek uit te brengen was er. Toch heeft dit team zich weer van hem losgekoppeld na de problemen die zich vormden in het gezin Borsato. Het bericht dat Luca schrijft, deelt hij niet om aandacht of medelijden te krijgen, maar omdat hij zich niet langer wil verschuilen. Daarom brengt de 23-jarige zoon van Marco Borsato nu zijn eigen muziek uit. ‘Zonder label, zonder managers, zonder foto- of videografen, zonder mediateam.’ Degene die hem wel helpen, zijn zijn twee beste vrienden.

Toekomst

Hoe de toekomst er voor Luca uit zal zien is voor hem ook onbekend. Wat hij wel weet, is dat zijn focus nu bij de muziek ligt. ‘Ik kan niet wachten om de nummers nu eindelijk met de wereld te gaan delen.’

Bron en Beeld: Instagram Luca Borsato

Delen