100%NL magazine Eurovisie Songfestival
Delen

Zo vaak won Nederland eerder het Eurovisie Songfestival!

Vanavond is het zover! Duncan Laurence zingt Nederland, hopelijk, vanavond door naar de finale van het Eurovisie Songfestival 2019! De druk ligt hoog, want al wekenlang staat Duncan op nummer 1 bij de bookmakers. Zal het dit jaar dan eindelijk gebeuren dat Nederland het Eurovisie Songfestival wint?

In 1956 vond het eerste Eurovisie Songfestival plaats en toen al deed Nederland mee! Het is dit jaar voor de 63e keer dat het Eurovisie Songfestival wordt gehouden. Maar hoe vaak heeft Nederland gewonnen? Het antwoord is: 4 keer! We gaan even terug in de tijd:

1957 – Corry Brokken

Het eerste Eurovisie Songfestival werd gewonnen door Zwitserland, maar een jaar daarna was het raak! In 1957 won Nederland het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Net als Toen’ van Corry Brokken.

1959 – Teddy Scholten

Heel lang hoeven we na onze eerste overwinning niet te wachten. Twee jaar later mogen we weer juichen! Teddy Scholten wint dan het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Een Beetje’.

1969 – Lenny Kuhr

Na de overwinning van Teddy Scholten heeft Nederland tien jaar moeten wachten tot de volgende overwinning. In 1969 wint Lenny Kuhr met het nummer, wie kent het niet, ‘De Troubadour’.

1975 – Teach-in

Inmiddels alweer 44 lange jaren geleden won Nederland voor het laatst het Eurovisie Songfestival. Teach-In wint dan met het nummer ‘Ding-a-Dong’. Later haalt de Engelse versie van het lied de 13e plaats in de Britse hitparade.

https://www.youtube.com/watch?v=sI78Bqp6z6g

Beeld: Youtube

Delen