100%NL Magazine Olcay Gulsen
Delen

Wow! Olcay Gulsen doneert 10.000 sokken aan daklozen

Belofte maakte schuld voor Olcay Gulsen! In de uitzending van RTL Late Night had ze grootse plannen voor de leuke actie van Veldhuis en Kemper om sokken te regelen voor daklozen tijdens deze vorstperiode. Ze beloofde steun aan het cabaretier-duo met minstens 1.000 sokken, en ze ging er tien keer overheen!

“Duizend sokken moet zeker lukken”, beloofde Olcay Gulsen aan Veldhuis & Kemper toen ze de sokkenactie van NH Radio bespraken bij RTL Late Night.

Steentje bijdragen

“Ik vond dit zo’n te gekke actie en wilde m’n steentje bijdragen”, zegt Olcay tegen Radio NH. Eenmaal thuis vraagt ze zich af wat ze zich op de hals heeft gehaald: “Ik had een grote mond en dacht ‘hoe ga ik dit nu weer regelen?’.

De zakenvrouw wist uit haar connecties hulp te halen, want ze kende bijvoorbeeld de eigenaar van Jumbo! De Jumbo en Lidl doneerde 1000 sokken op Olcays verzoek, de Albert Heijn 5000 en de Zeeman 5400! “Iedereen die ik belde durfde geen nee te zeggen, denk ik. Toen ik de Zeeman aan de lijn had en zei dat Jumbo ook meedeed, zeiden ze gelijk toe. Het is koud buiten en iedereen voelt mee. Grote bedrijven die normaal over 20 schijven gaan zeiden nu direct ja.”.

De KLM en Hema doneerden beide eerder al duizend sokken aan de actie. Samen met de sokken die mensen zelf hebben gedoneerd staat de teller voor de actie nu op ongeveer twintigduizend sokken. Veldhuis en Kemper en Radio NH gaan door tot alle dertigduizend daklozen sokken hebben deze koude winter!

Veldhuis & Kemper

De actie is een samenwerking tussen NH Radio en Remco Veldhuis en Richard Kemper. Ze willen ermee anticiperen op het chronische tekort aan sokken voor daklozen. De nood onder deze groep in de regio Amsterdam is volgens het duo hoog nu er een vorstperiode aankomt. Het initiatief ontstond tijdens een gesprek met het Leger des Heils, waarbij woordvoerder Jorina van Deursen liet weten waar dak- en thuislozen de komende week écht behoefte aan hebben als zij buiten moeten slapen.

De cabaretiers treden komend week op in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Fans die minimaal drie paar sokken óf een slaapzak meenemen, kunnen deze dan ruilen voor een gesigneerde cd of dvd of een T-shirt van de twee komieken.

https://www.instagram.com/p/Bs_MjaKAr2L/?utm_source=ig_web_copy_link

Bron: NH | Beeld: Instagram

Delen