100%NL Magazine Duncan Laurence

Duncan Laurence

Duncan Laurence (11 april 1994) is de artiestennaam van Duncan de Moor. Hij is bekend door het winnen van het songfestival met zijn zelfgeschreven nummer Arcade en zijn deelname aan het televisieprogramma The Voice of Holland waarbij hij de halve finale bereikte. De Moor begon op 13-jarige leeftijd met het schrijven van nummers en deed op 17-jarige leeftijd mee aan Kunstbende. Hij won in 2012 de talentenjacht Brielle’s got Talent. Een jaar later startte de Moor met een opleiding aan de Rockacedemie in Tilburg en startte met medestudenten de band The Slick and Suited op. In 2016 besloot hij hiermee te stoppen en een jaar later studeerde hij af aan de rockacademie. Ditzelfde jaar sloot hij zich aan bij de Sony/ATV Music Publishing als songwriter. Verder was hij coach in de Vlaamse The Voice Kids. 

Duncan Laurence wint Eurovisiesongfestival

Na de winst van het Eurovisiesongfestival in 2019 was de clubtour van de Moor volledig uitverkocht. Ook in andere Europese landen gaf Duncan concerten en hij zou in 2020 een concert geven in de Ziggo Dome. Zijn tweede single Love Don’t Hate It bracht hij uit op 23 oktober 2020 en behaalde de 6e plaats in de Top 40. Geen maand later bracht hij zijn debuutalbum Small Town Boy uit. Tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam zou Laurence zijn nieuwste single Stars laten horen, maar dit werd afgelast omdat hij het coronavirus had opgelopen. Romy Monteiro verving Duncan Laurence bij het uitdelen van de punten en het uitreiken van de trofee.

Privéleven Duncan

Op 5 oktober 2020 hebben Duncan Laurence en zijn vriend Jordan Garfield bekendgemaakt te gaan trouwen. Jordan kwam om de hoek kijken vlak nadat Duncans ex Gerco Derksen het had uitgemaakt na het Songfestival. Duncan en Jordan moeten nog een datum plannen, maar laten wel af en toe op Social media weten nog dolgelukkig te zijn met elkaar.