100%NL Magazine ANP Kim Kötter

Kim Kötter

Kim Kötter (27 juli 1982) is een Nederlandse pesentator en ondernemer. Na het halen van haar vwo-diploma begon zij aan de studie Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Deze studie werd na driekwart jaar afgebroken, omdat zij verkozen werd tot Miss Overijssel en daarna Miss Universe Nederland 2002. Ook eindigde ze bij Miss Universe-verkiezing 2002 in Puerto Rico als elfde. Na deze verkiezingen is ze haar eigen modellenbureau gestart. Ze heeft in 2009 de rechten gekregen voor het organiseren van Miss Universe Nederland en Duitsland en de Miss World Nederland en Mister verkiezingen.

Naast het modelwerk is Kim ook veel te zien op tv. Sinds 2017 schuift ze regelmatig aan als  tafelgast bij SBS Shownieuws. Vanaf april 2010 presenteert ze samen met Natasha van den Brand Horninge het programma Health Angels op RTL 4. In het twintigste seizoen van Expeditie Robinson eindigde ze als twaalfde en in 2021 verscheen haar boek ‘Niet het mooiste meisje van de klas’, waarin Eddy van er Ley haar levensverhaal beschreef.

Privé

Kim is getrouwd met Nederlandse zanger Jaap Reesema. Samen heeft het stel drie zonen: Muck(2016), Youp(2018) en Ted(2021). In 2021 ruilde ze hun riante woning in voor een andere prachtige woning.