100%NL Magazine Waylon

Waylon

Willem Bijkerk (20 april 1980), ook wel bekend als Waylon, is een Nederlandse zanger. Waylon begon zijn carrière in Amerika, waar hij optrad in de show van zijn idool Waylon Jennings.

Zijn grote doorbraak in Nederland kwam toen hij meedeed aan het programma Holland’s Got Talent. Zijn eerste nummer Wicked Way, van het bijna gelijknamige album Wicked Ways, kwam in de top 10 van de top 40 terecht. In 2014 deed hij met Ilse de Lange mee aan het Eurovisie Songfestival als The Common Linnets. Ze behaalden uiteindelijk de tweede plek.

Waylon deed in 2018 weer mee met Het Eurovisie Songfestival met het nummer Outlaw in ‘em. Met dit nummer haalde hij wel de finale, maar werd hij uiteindelijk 18e.

Privé

In 2002 trouwde Waylon met zijn eerste vrouw met wie hij zoon Dylan kreeg. Na drie jaar is het stel weer gescheiden. Waylon heeft sinds 2017 een relatie met Bibi Breijman. Ze leerden elkaar kennen tijdens het programma It Takes 2. In 2018 kreeg het stel samen een dochter: Teddy. In 2022 kregen ze hun zoon Chester. Het stel woont in een prachtige woning in Hilversum.