100%NL Magazine Petsplace Istock honden

FAN-TAS-TISCH: Op déze manier verwen jij je huisdier het állerbeste!

Ook naast Dierendag mag je jouw dier verwennen. Hoe doe je dat nou het beste? Wij leggen het uit!

Bouw een snacktaart

Dierendag is natuurlijk een hele feestelijke dag voor alle dieren en hun baasjes, dus het minste wat je die dag kunt doen, is een snacktaart maken. Je kunt creatief aan de slag gaan, door de favoriete hapjes van jouw dier in een taart te verwerken. Let wel op dat je dier niet in één keer de hele taart opeet uit enthousiasme, want een misselijk dier op dierendag wil natuurlijk niemand.

Heb jij geen tijd om een snacktaart te maken? Bekijk dan eens deze kant-en-klare taarten voor jouw dier.

Fotoshoot

De kans is heel groot dat 9 van de 10 foto’s in jouw fotoalbum al van je huisdier zijn, maar pak het nu eens iets professioneler aan. Geef een echte fotoshoot cadeau aan je dier. Hier komen waarschijnlijk net iets mooiere foto’s uit dan degene die jij zelf snel maakt en wie weet wordt dit wel de nieuwe foto voor op het schilderij aan de muur.

Dagje eropuit

Jij neemt je hond natuurlijk al dagelijks mee naar buiten en hier genieten alle viervoeters enorm van, maar hoe leuk is het om samen eens een dagje weg te gaan? Honden leren zo een nieuwe omgeving kennen, maar ook nieuwe vriendjes. Laat ze uren rennen op het strand of in het bos en neem wat lekkere snoepjes mee als beloning/cadeautje. Zo hebben jullie allebei een hele leuke dag!

Maak een parcours

Dit is voor alle huisdieren leuk en dit zou je eigenlijk vaker dan alleen op dierendag moeten doen. Maak in de tuin, of op een grasveld dicht bij huis, een parcours van verschillende elementen. Gebruik takken, pylonnen, stokken en misschien wel een tunnel om het perfecte parcours te maken. Laat je dier rennen en slalommen. Dit vinden ze gegarandeerd een feestje om te doen.

Nieuw speelgoed

Mocht je voor al het bovenstaande geen tijd hebben, of wil je dit liever op een andere dag doen? Je kunt je huisdier ook gewoon verrassen met nieuw speelgoed, want wij weten 100% zeker dat alle honden, katten, vogels, paarden en hamsters hier hartstikke blij mee zullen zijn. Geef je hond bijvoorbeeld een spel waarbij zij het snoepje moeten zoeken, verras je kat een robotmuis met veren, geef je hamster een nieuw loopwiel om in te rennen en maak je paard blij met een bol hooi met wat lekkers.

Benieuwd op welke manier jij jouw dier nog meer kan verwennen op dierendag? Neem dan eens een kijkje op de website van Pets Place.

Bron: In samenwerking met Pets Place en Beeld: Istock