100%NL Magazine tuinfeest

Maak je tuinfeest compleet met de perfecte barbecue en zwembadpret

Het zomerseizoen is in volle gang en dat betekent dat het tijd is voor gezellige tuinfeesten! Of je nu een barbecuefeest, een pizza tuinfeest of een zwembadfeest organiseert, wij hebben alles wat je nodig hebt om jouw feest tot een succes te maken op een rijtje gezet. We nemen je mee in de wereld van barbecues, zwembaden en tuinfeesten, zodat jij de juiste keuzes kunt maken voor jouw ultieme zomerse festiviteiten.

Barbecueën in Stijl

Ben je op zoek naar een nieuwe barbecue maar weet je niet welke bij jou past? Geen zorgen, wij helpen je de juiste keuze te maken. Er zijn drie soorten barbecues: op gas, op elektriciteit en met houtskool. Elk type heeft zijn eigen charmes en beperkingen. Laten we ze eens van dichterbij bekijken.

 • Elektrisch – compact en rookvrij:
  Voor mensen zonder tuin maar met een balkon is de elektrische barbecue een ideale oplossing. Hij neemt weinig ruimte in beslag en produceert geen rook. Bovendien is hij gemakkelijk in gebruik, want met één druk op de knop steek je hem aan en regel je zelf de temperatuur.
 • Gas – minder gedoe en stekkerloos:
  Een gasbarbecue is perfect als je geen stopcontact in de buurt hebt. Hij is snel en gemakkelijk op te starten, maar je moet wel een gasfles aansluiten. Hoewel gasflessen wat duurder kunnen zijn als je vaak barbecuet, biedt een gasgrill meer opties voor verschillende gerechten en zorgt hij voor de ultieme barbecuesfeer met echte vlammen. Lees hier meer over de voordelen van een gasbarbecue.
 • Houtskool – uitdagend, maar authentiek:
  Voor degenen die het echte BBQ-gevoel willen ervaren, is een houtskoolbarbecue de beste keuze. Je kunt genieten van de heerlijke rooksmaak en zelf het vuur op gang brengen. Hoewel het wat meer moeite kost om de barbecue op temperatuur te krijgen, krijg je er een geweldige smaakervaring voor terug. Ontdek hier alles over houtskoolbarbecues.

Neem een weloverwogen beslissing. Of je nu op zoek bent naar compacte en rookvrije grillmogelijkheden, gemak en veelzijdigheid, of de authentieke BBQ-beleving, hier vind je de perfecte barbecue die past bij jouw wensen.

Veiligheid voorop!

Een barbecue is een geweldige manier om van het mooie weer te genieten, maar het is belangrijk om ook aan de veiligheid van je hond te denken. Hier zijn een paar handige tips:

 1. Vraag of honden welkom zijn: Als je ergens bent uitgenodigd voor een barbecue, is het netjes om te vragen of honden welkom zijn. Zo voorkom je ongemakkelijke situaties.
 2. Geef geen barbecue vlees aan je hond: Barbecue vlees is vaak bereid en gemarineerd, wat te veel vet en zout bevat waar honden ziek van kunnen worden. Bovendien groeit het aantal bacteriën in het vlees wanneer het buiten de koelkast wordt bewaard.
 3. Geef geen botten van barbecuevlees aan je hond. Botten en andere stukken vlees zijn vaak bros. De botten van barbecuevlees kunnen versplinteren wat verwondingen aan de mond van je hond of maagperforatie kan veroorzaken. Breng je hond direct naar de dierenarts als hij een bot heeft ingeslikt!
 4. Voer geen stuk maïskolf aan je hond. Het harde deel van de kolf kan vast komen te zitten in de keel van je hond of darmobstructies veroorzaken.
 5. Houd je hond uit de buurt van de hete barbecue. Een nieuwsgierige hond kan te dichtbij komen en zichzelf per ongeluk verbranden. Denk ook aan as en stukjes kool dat uit de barbecue kan vallen. Je hond kan zijn voetkussentjes lelijk verbranden als hij op een stuk hete kool of as gaat staan.
 6. Een sateetje of een shaslick ziet er voor je hond uit als een lekkere traktatie. Wat de hond niet ziet zijn de scherpe houten spiezen die zich in het vlees verschuilen. Het per ongeluk binnenkrijgen van houten prikkers kan verwondingen aan de mond en darmperforatie veroorzaken bij je hond. Gooi de houten satéprikkers direct in een afgesloten vuilnisbak, zodat je hond niet verleid wordt om de stokjes af te likken. Breng je hond naar de dierenarts als hij toch houten prikkers heeft doorgeslikt.

100%NL Magazine bbq

Hier lees je meer over voedsel dat honden niet mogen eten.

Zwembadpret voor Jong en Oud

Een tuinfeest is niet compleet zonder verfrissende waterpret. Met een zwembad in je eigen achtertuin kun je genieten van de zomerse dagen en je gasten vermaken. Hier zijn enkele belangrijke tips om je zwembad schoon en veilig te houden:

 • Chloor toevoegen:
  Chloor zorgt voor schoon en fris zwembadwater. Volg de instructies op de verpakking om de juiste hoeveelheid chloor aan je zwembad toe te voegen. Vergeet niet om altijd de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen en chloor buiten het bereik van kinderen te houden. Lees hier meer over het toevoegen van chloor aan je zwembad.
 • pH-waarde meten:
  De pH-waarde van het water is belangrijk om het chloor optimaal te laten werken. Gebruik teststrips of een elektrische chloor- en pH-meter om de pH-waarde te meten. Indien nodig kun je pH-correctiemiddelen gebruiken om de pH-waarde bij te stellen. Lees hier meer over het meten en aanpassen van de pH-waarde van je zwembad.
 • Veelvoorkomende problemen oplossen:
  Als je te maken krijgt met troebel of groen water, zijn er oplossingen om dit probleem aan te pakken. Van het bijstellen van de pH-waarde tot het toepassen van een schokbehandeling, ontdek hier hoe je veelvoorkomende zwembadproblemen kunt oplossen.
 • Veiligheid voorop:
  Zorg ervoor dat kinderen altijd onder toezicht staan wanneer ze in de buurt van het zwembad zijn. Houd chloorproducten buiten bereik en vermeng nooit verschillende merken of soorten chemicaliën.

Creëer de Perfecte Tuinfeest-Sfeer

Nu je jouw ideale barbecue hebt gekozen en je zwembad klaar is voor gebruik, is het tijd om je tuinfeest compleet te maken. Hier zijn enkele tips om de juiste sfeer te creëren:

 • Themafeesten:
  Geef je tuinfeest een thema, zoals een BBQ-feest, een pizza tuinfeest of een zwembadfeest. Elk thema heeft zijn eigen benodigdheden en sfeer. Ontdek hier welke benodigdheden je nodig hebt om jouw themafeest tot een succes te maken.
 • Comfort en gezelligheid:
  Zorg voor voldoende zitplekken en schaduwrijke plekken in je tuin, zodat je gasten kunnen genieten van het feest. Creëer warme plekken voor de koude zomeravonden met behulp van vuurkorven, terrasverwarmers of gezellige verlichting.
 • Kinderplezier:
  Vergeet niet om ook de kinderen te vermaken tijdens het tuinfeest. Zorg voor speelplezier met trampolines, skelters en ander leuk buitenspeelgoed.
 • Lekker eten en drinken:
  Bereid heerlijke hapjes voor je gasten en maak gebruik van je nieuwe barbecue. Of het nu sappige steaks zijn of zelfgebakken pizza’s, zorg ervoor dat je gasten culinair verwend worden tijdens jouw tuinfeest.

Maak van jouw tuin het middelpunt van gezelligheid en geniet van een onvergetelijk tuinfeest!

100%NL Magazine bbq

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place