Zó maak jij je tuin helemaal klaar en geschikt voor dieren
Zie ook:
Delen

Zó maak jij je tuin helemaal klaar en geschikt voor dieren

Word jij vrolijk van het gefluit van vogeltjes in de tuin en word je blij van insecten die in het gras en over de muren lopen? Maak je tuin van helemaal dier-proof door een paar simpele stappen uit te voeren.

Dieren in de tuin

Wat is er fijner dan het moment dat je door fluitende vogeltjes wakker wordt gemaakt op een zonnige dag? Wij worden in ieder geval met een lach op ons gezicht wakker als ons dit overkomt. Ook worden wij blij van allemaal verschillende insecten en andere dieren die spontaan door de tuin lopen. Om die dieren terug te laten komen, kun je je tuin helemaal dier-proof maken. Je hoeft maar een paar kleine stappen uit te voeren om dit te doen. Wij geven wat tips!

Vogels voeren

Wil jij vaker vogels spotten in je eigen tuin? Geef ze dan eens wat voer. Dan zul je gelijk zien dat ze vaker terug zullen komen. Je mag vogels het hele jaar door voeren en er is verschillend voedsel wat je kunt geven. In zowel de lente/zomer als herfst/winter is het belangrijk om vogels goed te voeden. Denk in het voorjaar en de zomer aan eiwitrijk voedsel en in de winter aan energierijk voedsel.

Tips voor het voeren van vogels:

  • Geef niet te veel voer tegelijk, want dit kan ongedierte aantrekken. Voer de vogels bijvoorbeeld ‘s ochtends en in het einde van de middag.
  • Aangezien vogels graag op de grond naar voedsel zoeken, kun je een voederplek in de buurt van struiken of en haag te maken. Voor vogels is dit een veilige plek bij het gevaar van dieren als een kat of sperwer.
  • Geef geen producten met zout aan vogels.
  • Voer absoluut geen margarine, want dit werkt laxerend.
  • Voedsel met veel water kan makkelijk bevriezen, dus geef dit niet in kleine stukjes.
  • Gebruik pindasilo’s bij het voeren van pinda’s. Als ouders dit gaan voeren aan hun jongen, is er kans op verstikking.
  • Geef absoluut geen brood met boter of olie aan eenden. Dit kan gevaarlijk zijn. 

Benieuwd naar het geschikte voer voor de dieren? Kijk dan op de website van Pets Place.

Vogelhuisjes/nestkastjes ophangen

De perfecte manier om vogels te lokken, is een vogelhuisje of nestkastje/Insectenhuisje ophangen in je tuin. Vogels zijn altijd op zoek naar een nieuwe broedplaats en voor ieder soort vogel is er een aparte, geschikte kast.

Vogelhuisjes schoonmaken

Wil jij graag vogels lokken met een vogelhuisje of nestkastje? Hang deze dan al ver vooraf op en zorg ervoor dat deze schoon is. Dit doe je door het nestkastje te verwijderen, het oude nestmateriaal eruit te halen, kokend water over het vogelhuisje te gieten, dit te borstelen en te spoelen.

Insectenhuizen

Naast vogels, kun je ook verschillende insecten lokken naar jouw tuin. Er zijn heel veel soorten insectenhuizen die je kunt kopen. Deze zijn gemaakt van hout en ze bevatten heel veel gaten, waarin insecten zich gelijk thuis voelen. Het leuke is dat deze insectenhuizen nog mooi staan in je tuin ook.

Benieuwd naar de insectenhuizen van Pets Place? Klik dan op deze link.

Wij weten zeker dat als jij deze stappen uitvoert, jij gegarandeerd meer dieren in je tuin zult zien!

Bron: In samenwerking met Pets Place en Beeld: Istock

Delen