100%NL Magazine Reinigen

LET OP: dit is waarom je áltijd je zwembad(je) goed moet reinigen

Met dit warme weer zitten we natuurlijk allemaal massaal in het zwembad. Dat kan een ingebouwd zwembad zijn, of gewoon een klein opblaas zwembadje. Hoe dan ook: het is belangrijk om het altijd goed te reinigen. Bacteriën en algen liggen namelijk op de loer!

Bacteriën en algen

Het is belangrijk om chloor te gebruiken als je het zwembad wilt ontdoen van bacteriën. Hierbij kun je het beste organisch chloor gebruiken. Deze is namelijk geschikt voor alle soorten watertypen. Als je het zwembad van chloor hebt voorzien, is het belangrijk de pH-waarde en het chloorgehalte te onderhouden. Je controleert dit met de elektronische pH/chloor meter of teststrips. Bovendien dien je elke week Anti Alg te gebruiken voor de bestrijding van algen. Op deze manier blijft jouw zwembad lekker schoon. 😉

Troebel water

Je wilt natuurlijk dat jouw kinderen (of jijzelf) in fris en helder water zwemmen. Vieze voetjes, zonnebrandcrèmes en huidschilfers kunnen het zwembad behoorlijk vertroebelen. Daarvoor kun je een zwembadpomp aanschaffen die in een korte tijd het water in je zwembad filtert.

Vieze voetjes

Natuurlijk kun je zelf ook nog heel wat maatregelen nemen om je zwembad zo schoon mogelijk te houden. Voordat je het zwembad induikt kun je het beste even de voeten ontdoen van prut en andere viezigheden. Dit doe je gemakkelijk met een voetenbadje die je naast het zwembad plaatst.

Huisdieren

Huisdieren kun je beter ook uit het water houden. Dieren dragen vaak veel bacteriën en soms ziektes bij zich die in het water terechtkomen. Wil je huisdier heel graag in het water? Dan kun je desnoods, bij extreme hitte, een speciaal hondenzwembadje aanschaffen om af te koelen.

Dek je zwembad af!

Ten slotte, dek het zwembad altijd af! Blaadjes, insecten en andere dieren houd je zo buiten het zwembad! Nog meer handig advies voor je zwembad vind je op de website van Boerenbond!

Voor alle benodigdheden om een zwembad schoon te maken en nog veel meer op het gebied van tuin- en buitenleven, kun je terecht bij een van de velen Boerenbond winkels!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Boerenbond.