100%NL Magazine Chantal Janzen
Zie ook:
Delen

Chantal Janzen openhartig over problemen: ‘Ik schaam me er niet voor’

Chantal vertelde in een persoonlijk en open gesprek over haar mentale gezondheid, problemen en de zorg voor anderen.

Chantal Janzen

Het lijkt wel of Chantal Janzen áltijd aan het werk is. Op tv, op het podium, haar eigen magazine, webshop en ook nog op social media. We zien Chantal overal. En dat is maar goed ook, want ze bezorgt ons regelmatig een glimlach op het gezicht.

Op haar social media deelt Chantal niet alleen haar werkavonturen, maar geeft ze ons ook een uniek kijkje in haar gezinsleven. Samen met haar man Marco heeft Chantal een groot, samengesteld gezinMarco heeft uit een eerdere relatie drie kinderen en samen met Chantal heeft hij twee zoons: James en Bobby.

Touwtjes in eigen handen

Chantal ging met Robbert Rodenburg (Open Kaart) in gesprek om over haar carrière en persoonlijke leven te praten. De presentatrice vertelt onder andere over het feit dat zij zelf graag de touwtjes in handen heeft op werkgebied. ‘Het nadeel daarvan is dat als dat niet is, het dan soms ook niet goed gaat.’ Ook legt Chantal uit dat zij mentaal heel stabiel is. ‘Soms zou ik best eens een heel blij ei willen zijn. Of superenthousiast, maar het zit er gewoon niet in. Ik kan gewoon niet zo heel lang bij succes of iets goeds stilstaan.’ Haar vrienden noemen Chantal dan ook de ‘flatliner’ van de groep.

Blinde paniek

Chantal legt uit dat zij soms wel een beetje bang is om deze stabiliteit te verliezen. ‘Ik heb weleens gehad dat ik echt teveel had gedaan en dat mijn harde schijf helemaal vol zat. Toen moest ik mijn telefoonnummer geven bij de gemeente en ik had geen idee. Ik heb nooit paniek, maar toen had ik echt blinde paniek’, vertelt zij. Ook heeft Chantal dit ervaren tijdens haar zwangerschap. ‘Dat vond ik best wel eng.’

Waar anderen het moeilijk vinden om zichzelf kwetsbaar op te stellen, praat Chantal daar juist openlijk over tegen familie, vrienden en op haar werk. Als Chantal het ‘bolletje niet alleen weet te ontrafelen’, zoekt ze bijvoorbeeld ook professionele hulp bij iemand die ze al jaren kent. ‘Ik schaam me er niet voor als het slecht gaat.’ Fijn om te lezen dat Chantal zelf hulp zoekt wanneer zij dit denkt nodig te hebben. Wat een mooi en open gesprek is dit zeg!

Bron en Beeld: Open Kaart

Delen

Meer over Chantal Janzen

Chantal Janzen deelt grappig oeps-moment van Bobby op school
Chantal Janzen deelt grappig oeps-moment van Bobby op school
ZIEN: Chantal deelt schattige fotoreeks van haar 3 zonen
ZIEN: Chantal deelt schattige fotoreeks van haar 3 zonen
Lees alle artikelen over Chantal Janzen