100%NL Magazine Miljuschka en dochter
Zie ook:
Delen

Miljuschka deelt heftige ervaring rondom epileptische aanvallen dochter

Miljuschka's dochter kampt al van kleins af aan met epilepsie. In een openhartig bericht vertelt Miljuschka over deze aanvallen en de eerste keer..

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen kennen we allemaal als dé cheesecake koningin en food expert van Nederland. Al jaren is zij te zien op tv en zij deelt haar eigen recepten op haar foodblog en Instagram. Miljuschka is al heel lang gelukkig met haar partner, Philip. Uit een eerdere relatie heeft zij twee kinderen, Rembrandt en Felina en samen vormen zij een prachtig gezin.

Epilepsie

Naast alle leuke, vrolijke en mooie kanten van het leven, zitten er ook moeilijke en heftige kanten aan. Zo kampt Miljuschka’s dochter, Felina al van kleins af aan met epilepsie. In een Instagrampost vertelt Miljuschka openhartig over de eerste aanvallen, de onzekerheid en de emoties die erbij komen kijken. ‘Epilepsie verstoort ons leven al 7 jaar. Ik kan het me als de dag van gisteren herinneren dat ik mijn 3-jarige meisje in mijn handen had en doodsangsten voelde. Voor het eerst zag ik een epileptische aanval. Daarna volgden maanden van onzekerheid, want 1 aanval is nog geen epilepsie. De tweede aanval kwam al in dezelfde week. Dus kreeg Felina de stempel epilepsie. Dan ga je de molen in voor onderzoeken, medicatie proberen en kijken wat past en werkt.’, begint zij haar bericht.

Heftige periodes

De periodes die volgen, zijn heftig, zwaar en uitdagend. ‘Slapeloze nachten, want een onopgemerkte aanval kan dodelijk zijn. De weerslag op het dagelijkse leven is aan het begin nog niet te overzien. Elke dag loop je dan ook tegen nieuwe uitdagingen aan. Dingen alleen doen die heel normaal zijn voor kinderen zijn geen optie. Alleen fietsen, zwemmen of buitenspelen zonder toezicht kan echt niet, want ook daar ligt een aanval op de loer. Iedere fase van haar opgroeien brengt een nieuwe uitdaging met zich mee.’ Wat heftig om te lezen dit, maar wat goed dat Miljuschka zich voor epilepsie inzet.

Bron en Beeld: Instagram Miljuschka Witzenhausen.

Delen

Meer over Miljuschka

Miljuschka Witzenhausen openhartig over moeilijke band met vader
Miljuschka Witzenhausen openhartig over moeilijke band met vader
Philip over eerste, niet zo soepele, ontmoeting met Miljuschka: 'Een beetje heftig'
Philip over eerste, niet zo soepele, ontmoeting met Miljuschka: ‘Een beetje heftig’
Lees alle artikelen over Miljuschka