100%NL Magazine Nick Schilder
Zie ook:
Delen

Nick Schilder vertelt over soloplannen: ‘Verheug me er nu al op’

Kortgeleden kwam er een einde aan het duo Nick en Simon, maar nog niet eerder was bekend wat de twee mannen voor soloplannen hadden...

Nick Schilder

Nick Schilder kennen we natuurlijk allemaal van het populaire duo Nick & Simon. Nick is al ruim zes jaar getrouwd met zijn ware liefde, Kirsten. Samen kregen zij drie kinderen: Nikki, Julian en Jackie.

Vorig jaar brachten Nick en Simon naar buiten te gaan stoppen als muzikaal duo. Een harde klap voor alle fans die zij door de jaren heen hebben verzameld. Twee weken geleden zongen de heren voor de laatste keer samen in een uitverkocht Ahoy. Dit zes dagen achter elkaar. Beide heren gaan zich nu focussen op hun eigen dromen en ambities.

Soloplannen

Nick vertelde op de website van PHIL Haarlem meer over zijn soloplannen. Hij laat weten een solotour te gaan geven onder de naam: ‘The Singer Songwriter Show’. Hierin gaat hij volgens hem ‘terug naar zijn jeugdliefde: de oorstrelende muziek van de grote singer songwriters’, is te lezen op de site. ‘Ik ben opgegroeid met de muziek van onder anderen Jackson Browne, James Taylor, Bob Dylan, Don McLean en Neil Diamond’, vertelt Nick.

Nummers van deze zangers speelt hij graag. ‘Ik speelde deze muziek eindeloos op mijn gitaar en zong deze op mijn slaapkamer. Ik verbaas me erover dat het muziek is die je op de radio amper hoort, maar dat als je zo’n liedje speelt, het voelt als een warm bad en mensen het altijd fijn vinden deze nummers te horen.’

Tour

Volgens Nick wordt je tijdens zijn solotour meegenomen door de geschiedenis van deze muziekstroming. Ook zal hij persoonlijke verhalen vertellen en die vermengt hij met zijn eerste solomuziek. Kaartjes zullen tussen de 20 en 35 euro kosten. De optredens zullen in 2024 pas in Haarlem te zien zijn, maar de voorpret kan alvast beginnen.

Ook heeft Nick zich bij de line-up van Chantals Pyjama Party gevoegd. Voor de shows van 6 en 7 oktober heeft Nick ook al een nieuwe duopartner gevonden: Chantal Janzen. ‘Ik geniet nu van een welverdiende vakantie met mijn vrouw en gezin, maar verheug me nu al om weer op het podium te staan’, vertelt Nick.

Bron en Beeld: Website PHIL Haarlem

Delen

Meer over Nick Schilder

WAUW: Oudste dochter Nick Schilder overladen met complimenten
WAUW: Oudste dochter Nick Schilder overladen met complimenten
Nick Schilder openhartig over breuk: 'Ik was helemaal leeg'
Nick Schilder openhartig over breuk: ‘Ik was helemaal leeg’
Lees alle artikelen over Nick Schilder